Земеделският министър Христо Бозуков е сменил и директора на фонд

...
Земеделският министър Христо Бозуков е сменил и директора на фонд
Коментари Харесай

И Фонд „Земеделие“ е с нов шеф


Земеделският министър Христо Бозуков е сменил и шефа на фонд " Земеделие ", с ново управление е и държавната компания „ Напоителни системи “.

По информация ва Медиапул сегашният шеф на Фонд „ Земеделие “Васил Грудев ще бъде заменен е икономиста Борис Михайлов. За зам.-изп. шеф на фонда е назначена Боряна Алексова, която ще дава отговор за използването на Програмата за развиване на селските региони.

Преди дни Бозуков разгласи куп евентуални нарушавания, осъществени в държавната компания " Напоителни системи " и свързани с нейния шеф Снежина Динева. По думите му шефката на " Напоителни системи " е ремонтирала кола на майка си против 2800 лв. от касата на компанията и в това време не полагала грижа същата тази компания да си прибере вземания за 4 млн. лева Бозуков уточни, че против Динева се водело следствие от прокуратурата, което може да стигне и до обвинителен акт.

Днес бе заменена и шефката на Системата за агропазарна информация (САПИ ЕООД) Мирослава Наумова. Само преди няколко месеца към Наумова избухна скандал след сигнал, че в избрани месеци на 2020 година, с помощта на разнообразни добавки, заплатата ѝ е стигала до 12 000 лева

Прелюбопитен факт е, че за цялата 2020 година Наумова е получила общо заплати за 59 940 лв., а облагата на САПИ за цялата година е по-малка от възнагражденията ѝ и възлиза на 51 133.84 лева В последните дни в Министерство на земеделието е текла инспекция на дипломата ѝ за магистър, показаха пред Медиапул от ведомството. Мястото на Наумова се заема от Агоп Каспарян до провеждането на конкурс за длъжността.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР