Земеделските производители плащат най-високите осигуровки, няма друг бранш в страната,

...
Земеделските производители плащат най-високите осигуровки, няма друг бранш в страната,
Коментари Харесай

Стопани: Плащаме най-високите осигуровки

Земеделските производители заплащат най-високите осигуровки, няма различен отрасъл в страната, нито сходна процедура в другите европейски страни. Затова оставаме в подготвеност за още митинги, в случай че не се създадат поисканите и към този момент контрактувани с Министерството на земеделието  и храните и общественото министерство промени за еднодневните трудови контракти. Това  настояват стопани от Пазарджик и района. Те дава образец, че личните им осигуровки месечно са към 150 лв., до момента в който на служащи, и то не непрекъснати, в този момент са постанова да заплащат 250 лв.. Още повече,  че тези осигуровки не отиват по партидата на въпросното лице, а в общ фонд в земеделското министерство. Една от концепциите на тази процедура е да не се прекъсват обществените помощи на работещите на полето.

 Недоволството и настояването за промени са за да плащаме рационална цена и нормативните условия да не ни затрудняват.
Проблем е и това, че когато пристигна при нас да работя цяло семейство и ние върнем някой, тъй като няма навършени 18 години, си потеглят всички и оставаме без работна ръка, разясниха земеделците.
За да покажат, че има метод проблемите им да бъдат решени, те са приложили в предложенията си за промени положителни практики от други страни в Европейския съюз – Румъния, Португалия и Литва.

Еднодневните контракти ни правят работа, само че при избрани условия. Затова и не настояваме те да отпаднат напълно, а сме показали какво съответно желаеме да се направи като промени в Кодекса на труда по повод администрирането и сключването на контракти се надяваме в идната една година те да станат факт, разясняват още стопаните от Пазарджишко.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР