Земеделски производители от цялата страна ще се включат в обявения

...
Земеделски производители от цялата страна ще се включат в обявения
Коментари Харесай

Зърнарите вадят комбайни за националния протест от утре. Ето къде ще има блокади

Земеделски производители от цялата страна ще се включат в оповестения националния митинг на зърнопроизводителите на следващия ден, поради решението да не бъде продължена възбраната за импорт на селскостопански артикули от Украйна.

Предварително плануваното затваряне на пътя за Граничен контролно-пропусквателен пункт Маказа-Нимфея в понеделник от аграрни производители няма да се състои. Протестиращите ще затворят обаче пътния сектор на излизане от Хасково в посока Димитровград, оповестява Радио Кърджали.

Утре зърнопроизводители с трактори ще блокират интернационалния път Е-79 край Монтана за неопраделено време. Те се включват в националния митинг. Пътят ще бъде заграден преди влизането на околовръстното в Монтана.

Бургаски земеделци ще се включат в протестните дейности. Те ще вземат участие в блокадата на Петолъчката и ще затворят пътя Бургас - Варна на кръговото кръстовище до Ахелой.

Протести и блокади ще има и на други места в страната.

Вчера украинският президент Володимир Зеленски приветства решението на Европейски Съюз да не удължава възбраната за импорт на зърно от Украйна и го назова образец за същинско единение и доверие.

В " Телеграм " украинският министър председател Денис Шмигал прикани обособените страни от Европейски Съюз да се въздържат от едностранни ограничавания върху украинските селскостопански артикули.

Въпреки тези апели три страни - Полша, Словакия и Унгария, оповестиха, че ще подценен рекомендацията на Брюксел и няма да вдигнат възбраната за импорт на украинска земеделска продукция.

Украйна би трябвало да показа най-късно до края на утрешния ден проект за деяние за отбягване на ново нарастване на вноса на някои аграрни култури в Европейския съюз.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР