Земеделец от Каварна отгледа гигантски пъпеши с тегло близо 9

...
Земеделец от Каварна отгледа гигантски пъпеши с тегло близо 9
Коментари Харесай

В Каварна отглеждат пъпеши - рекордьори

Земеделец от Каварна отгледа великански пъпеши с тегло близо 9 кг. 36-годишният Красимир Иванов се занимава с градинарство от 2006 година, само че до момента не е имал такава годишна продукция.

Каварна

Тричленната фамилия Иванови е заложила на поливно земеделие - отглежда пипер и домати навън върху повърхност от към 300 дка. Майка, наследник и щерка имат още оранжерийно произвеждане и сами отглеждат разсада си.
Красимир Иванов: Абсолютно всичко, като стартираме февруари месец от разсадите до края на ноември сме ангажирани с производството.
Изненадите тази година, въпреки и сушава идват от бостана - един от първите пъпеши е с тегло над 8 300 кг. Майката на Красимир споделя, че подобен плод се отглежда с обич.
Иванка Димитрова, майка на Красимир: Той е агроном по специалност и с доста обич, всичко го прави с доста обич към земята. Баща ми беше огромен градинар и може би е наследил дядо си.
На празника на пъпеша в село Българево през днешния ден фамилията ще показа още по-сочен плод с тегло 8 880 кг. Красимир е заложил на нов български вид, с който се надява да завоюва надпреварата за максимален пъпеш.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР