Зеленски определи като грешна преценка воденото от Франция и Германия

...
Зеленски определи като грешна преценка воденото от Франция и Германия
Коментари Харесай

Меркел защити решението си за Украйна извън НАТО

Зеленски дефинира като " неверна преценка " воденото от Франция и Германия решение на срещата на върха на НАТО в Букурещ да не се одобри страната му в Алианса макар настояването на Съединени американски щати.

" Приканвам госпожа Меркел и господин Саркози да посетят Буча и да видят до какво е довела политиката на отстъпки пред Русия за 14 години ", сподели Зеленски, визирайки хипотетичните зверства против украинското цивилно население от страна на съветските войски, които международните сили дефинираха като " военни закононарушения ".

Украинският президент също по този начин упрекна европейските водачи, че с тогавашната си позиция се стремели да успокоят Русия.

Меркел в малко изказване, публикувано от нейния представител, съобщи, че " поддържа решенията си във връзка със срещата на върха на НАТО през 2008 година в Букурещ ".

" С оглед на жестокостите, разкрити в Буча и на други места в Украйна, всички старания на държавното управление и на интернационалната общественост да застанат на страната на Украйна и да сложат завършек на съветското безчовечие и войната против Украйна имат цялостната поддръжка на някогашния канцлер ".

През 2008 година Германия счете, че е прекомерно рано Украйна да се причисли към НАТО, защото откри, че към оня миг не са изпълнени избрани политически условия.

Меркел се отдръпна от политиката в края на предходната година след четири поредни мандата на власт.

Войната на съветския президент Владимир Путин в Украйна разкри дефекти в нейното завещание, а критиците настояват, че тя е оставила Германия и Европа уязвими по отношение на дейностите на Русия.

Особено внимание се обръща на зависимостта на Германия от съветските енергоизточници. От Русия идваше 36% от вноса на газ през 2014 година, само че към началото на войната в Украйна на 24 февруари, делът е повишен до 55%.

Зависимостта от съветската сила накара Берлин да съобщи, че не е в положение да последва апела на Съединени американски щати и други съдружници да наложат цялостно енергийно ембарго на Русия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР