Зеленски очакваше военната помощ, получи меч. Доста конфузно се получи, Това

...
Зеленски очакваше военната помощ, получи меч. Доста конфузно се получи, Това
Коментари Харесай

Борисов: ГЕРБ ще предложи коалиционно споразумение за три години. Зеленски очакваше военната помощ, а получи меч. Цинично е

Зеленски очакваше военната помощ, получи меч. Доста конфузно се получи, Това самовъзвеличаване пред западните ни сътрудници не мога да го схвана. БТР-ите са пуснати от Министерство на вътрешните работи, само че към момента са си тук. А ние подаряваме мечове. Цинично е. Мен персонално щеше да ме е позор да отида в Украйна. Самодоволни, самохвални искащи да се употребяват последните дни преди ротацията и кой където може да завари и да пътува, да пътува, да пътува ", разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг. Той разгласи, че ГЕРБ ще предложи съдружно съглашение и състав на Министерски съвет на квотен принцип за период от три години.

 

В рамките на 10 дни ГЕРБ ще изготви съдружно съглашение - за ръководството и състава на Министерски съвет, което да стартира да работи от началото на мандата на Мария Габриел като министър председател. То ще бъде разисквано с ПП-ДБ и в случай че желаят, го подписват, в случай че не - " се връщаме в изходна позиция ". Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след заседание на парламентарната група на ГЕРБ-СДС. 

" Повече в такива сглобки няма да участваме - в която не е ясно кой каква отговорност носи ", безапелационен е Борисов. 

" Договаряме се с тях - съразмерно съгласно електоралната тежест. Защото Демократична България имат три министерства- правораздаване, опазване на здравето и туризъм. Аз ще предложа на Кирил Петков да стартираме с Комисия за защита на конкуренцията и регулаторите, които са с 121 гласа ", изясни Борисов.

Коалиционното съглашението на ГЕРБ ще бъде за идващите три години, а под него би трябвало да се подпишат всички. " Никой не ни е забил датата 6,7,8 март - Денков да си дава оставката, когато е решил. Христо Иванов е споделил през днешния ден, че до април имаме време, само че се надявам по-рано да стане ", сподели още Борисов.

" Бих подкрепил предлагането за министър на европейските въпроси, тъй като министрите ще станат 20 и по този начин ще станат 10 на 10, сподели още той. Борисов добави, че не е взел участие в договарянията сред Денков и Габриел, само че е безапелационен, че в случай че продължи настояването на ПП-ДБ за външно министерство, отиваме на нови избори. 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР