Зеленият сертификат е напълно излишен – средство за излишен тормоз.

...
Зеленият сертификат е напълно излишен – средство за излишен тормоз.
Коментари Харесай

Проф. Доброслав Kюркчиев: Зеленият сертификат е средство за излишен тормоз

Зеленият документ е изцяло непотребен – средство за непотребен тормоз. Това съобщи в ефира на „ Здравей, България” проф. Доброслав Kюркчиев, шеф на лабораторията по имунология в болница " Свети Иван Рилски ". Той счита, че здравният документ е бил сполучлив при разновидността Делта, само че в този момент е непотребен.

Според Кюркчиев след упования пик на ковид през февруари, нещата доста ще се трансформират в международен мащаб – ще се промени методът, по който гледаме на COVID-19. По думите му наклонността е имунизациите срещу ковид да станат ежегодишни – както противогрипните.

„ В момента сме в интервал на естествена имунизация в България – поради високата заразяемост с Омикрон”, сподели имунологът и изясни по какъв начин работи Т-клетъчният имунитет:

След преболедуване в лимфните възли се резервират кафези на имунната памет, които при положение на ново заразяване се отделят в кръвта и стартират да се борят с вируса. Това обаче не значи, че няма да се заразим още веднъж, а че имаме опозиция. За възрастни хора със срутен имунитет тази опозиция няма да е ефикасна като при млад и здрав човек.
ТЕМА преди 1 час 574 преди 1 час 987 преди 12 часа 614
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР