Зеленият пакт трябва да защити българската индустрия и работни места.

...
Зеленият пакт трябва да защити българската индустрия и работни места.
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Зеленият пакт трябва да защити българската индустрия и работни места

Зеленият пакт би трябвало да отбрани българската промишленост и работни места. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Брюксел на среща с генералния секретар на Групата на социалистите и демократите в Комитета на районите Жорди Харисън. В нея участваха зам.-председателят на Народно събрание Кристиан Вигенин и ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал Петър Витанов. " Дебатът за екопакта, който дава опция на водачите на Европейски Съюз да дефинират нов курс по отношение на растежа, климатичната политика и неравенството, се води в доста значим за България миг. Екологичните въпроси в този момент са едни от най-чувствителните за европейските и българските жители. Ние разбираме, че би трябвало да се подхващат ограничения за запазване на околната среда, за чист въздух, вода, храна и почви, само че това не би трябвало да става за сметка на работните места и българската промишленост ", съобщи Нинова. Тя е безапелационна, че засегнатите райони би трябвало да получат задоволително финансиране, с цел да се оправят с провокациите. Председателят на Българска социалистическа партия акцентира, че България е една от страните, които имат потребност от най-голяма поддръжка. Тя пое ангажимент Българска социалистическа партия да стане основател на диалог за Зеления пакт, който да се организира в Народно събрание и в обществото.

Българските социалисти се срещнаха и с вицепрезидента на Европейската комисия Маргаритис Схинас, още веднъж по тематиката за така наречен Зелен пакт, напъните за реализиране на съглашение по многогодишната финансова рамка на Европейски Съюз, политиката на Европейски Съюз в областта на миграцията, процесът на разширение, както и настоящата политическа обстановка в България.

Нинова, Вигенин и Витанов разговаряха и с ръководителя на Европейския стопански и обществен комитет Лука Жайе. " Българска социалистическа партия предлага основаване на народен капиталов проект за подкрепяне на изоставащите райони като Северозапада, Странджа-Сакар и други, който да добавя европейското финансиране. Разликата в развиването на районите в България продължава да се задълбочава. Селективно се финансират определени райони по политически аргументи, което задълбочава проблемите. Финансирането за кохезионната политика би трябвало да се резервира в идната многогодишна финансова рамка на Европейски Съюз ", акцентира Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР