Зелените орехи съдържат витамини и микроелементи, които могат да предотвратят

...
Зелените орехи съдържат витамини и микроелементи, които могат да предотвратят
Коментари Харесай

Зелените орехи ще ви помогнат да предотвратите много заболявания

Зелените орехи съдържат витамини и микроелементи, които могат да предотвратят доста разнообразни болести.

Лечение със зелени орехи
В млечна зрялост орехите са най-полезни. Използват се за подготвяне на отвари и лечебни тинктури.

Зелените орехи могат да пречистят кръвта и да покачат имунитета. Те съдържат безкрайно количество аскорбинова киселина, витамини Е, Р, витамини от група В, летливи киселини, хинин, натурален йод и каротиноиди. Тинктурата от зелени орехи се употребява за попречване на болести на щитовидната жлеза и гуша. Естественият йод запълва недостига в човешкото тяло.

За да повишите имунитета и да възстановявате състава на кръвта, смесете в съответствие 1:1 счукани млечни орехи и естествен пчелен мед. Подредете в сухи буркани млечните орехи и залейте с меда, компактно затворете с капачка и оставете за 30 дни на мрачно и хладно място, като разклащате постоянно наличието. Вземайте това лекарство по 1 ч.л. 30 минути преди хранене най-малко 3 пъти дневно.

Вижте още: Пълнени чушки с елда и пилешка кайма – вкусни и потребни

Тинктурата се подготвя, като се вземат 30 зелени ореха и се залеят с литър 70 % алкохол. Оставете за 14 дни на мрачно и хладно място. Преди приложимост прецедете лекарството и вземайте по 1 ч.л. най-малко 3 пъти дневно. Тази смес може да помогне при диабет, проблеми с щитовидната жлеза, бъбреците, пикочния мехур, нервната система, кръвообращението, за профилактични цели, за лекуване на сърдечно-съдови болести и за намаление на холестерола.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР