Зелената зона в София вече ще работи и в събота

...
Зелената зона в София вече ще работи и в събота
Коментари Харесай

Важно! Това са промените за паркирането в зелена зона в София

Зелената зона в София към този момент ще работи и в събота от 10 до 18 часа. Промените влизат в действие от на следващия ден.

Освен работното време зелената зона ще разшири и обсега си с над 1000 нови места. Те ще бъдат обособени в горната част на квартал "Яворов " и в зоната към пазара "Иван Вазов ".

Както Агенция "Монитор " към този момент заяви, в „ Иван Вазов “ платено паркиране ще се разшири с 880 места на територията, оградена от ул. "Бяла църква " и булевардите "П.Ю.Тодоров ", "България " и "П.Каравелов ".

Други 210 места места пък ще бъдат разкрити в "Яворов ". Те ще се намират в карето сред булевардите "Цариградско шосе ", "М. Еминеску ", "Шипченски проход " и ул. "Акад. Людмил Стоянов ".

Въвежда се и напълно винетен стикер за зоните за платено паркиране. Документите, инспекцията, заплащането и активирането стават цифрови. За водачите, чийто коли нямат годишен механически обзор, ще се отхвърля винетен стикер.

Въвеждат се и рестрикции за броя на коли, които може да се записват в зоните от една домакинство. Досега имаше опция за винетки за три автомобила, в този момент се лимитират семействата до две коли.

За хората с увреждания, ползващи инвалидните места за паркиране, отпада наложително вървене по комисии, както и няма да се изисква нито един документ, който общината сама издава и има служебна информация за него.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР