Зелената площ в софийския квартал Младост, на която се планираше

...
Зелената площ в софийския квартал Младост, на която се планираше
Коментари Харесай

Предотвратиха застрояването на зелена площ в „Младост”


Зелената повърхност в софийския квартал " Младост ", на която се планираше градеж, ще бъде непокътната и ще остане непокътната. Това излиза наяве от отчет до Столичният общински съвет импортиран от трима общински съветници - инж. Симеон Славчев, съпредседател на " Политическа група 5 ", Карлос Контрера от " Патриоти за София - Вътрешна македонска революционна организация и Атака " и Йордан Господинов от ГЕРБ. Докладът е импортиран в петък (20 юли т. г.) и влиза за решение в СОС в четвъртък, 26 юли т. година

Теренът е 1 693,00 кв.м. и се намира в " Младост 1 ", на " Цариградско шосе ", където съгласно настоящия Подробният организационен проект - проект за регулация и застрояване /ПУП-ПРЗ/ е позволено строителството на здания до 20 етажа. За да се реши казусът въпросният парцел ще бъде дарен на Следствен отдел към окръжна прокуратура, а Следствен отдел към окръжна прокуратура ще подари на сдружението притежател различен парцел в " Младост 4 ".

През февруари 2017-a година в регион " Младост " са постъпили тъжби на живеещите наоколо до зелената повърхност жители, адресирани до кмета на Столична община и основния проектант на Столична община. С тях домоуправителите на блоковете и жителите показват, че все още парцелът съставлява празно незастроенo място, коeто се употребява като озеленена повърхност. Те са изрично срещу отнемането на това пространство. Към жалбите има и приложена подписка с над 100 жители срещу застрояването на парцела.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР