Зелената и био фермерка Албена Симеонова Върбанова не успя да

...
Зелената и био фермерка Албена Симеонова Върбанова не успя да
Коментари Харесай

Разследваната зелена Албена Симеонова от ДБ иска да коли и беси в земеделието

Зелената и био фермерка Албена Симеонова Върбанова не съумя да стане народен представител от "Демократична България ". За сметка на това се гласи да коли и беси в Министерството на земеделието, настояват пред "Скандал " от сектора. Засега няма късмет да стане аграрни министър, за какъвто се е натискала, защото ведомството отива в Българска социалистическа партия. Земеделците обаче настояват, че работи в синхрон и ще диша във врата на новия министър. Зелените се пробват да я наредят за зам.-министър, само че бизнесът изрично се опълчва.
Албена Симеонова нашумя с присъединяване си в план за промоции за близо 9 милиона лв., който беше спрян от Европейската работа за битка с измамите ОЛАФ поради подозрения за измами. Европейският орган е разкрил голословно високи разноски, които е трябвало да се наливат в български участници, в това число близо 1 милион лева за възнаграждения, наред с други и за организацията на Албена Симеонова, участник в плана. Половината от средствата за плана идват от Европейски Съюз, а близо 3 милиона са средства от националния бюджет - т.е. на българския поданик.
Албена Симеонова е състезател в земеделието към този момент близо две десетилетия. Получила е стотици хиляди лв. европейски дотации, като единствено за последните две години те възлизат на близо 300 хиляди лв..
Тя е ръководител на НПО-то Българска асоциация "Биопродукти " от дълги години. В редиците на организацията и е имало членове, които обаче са напуснали, поради невъзможността да се работи с нея. Тя работи еднолично и се кара с всички.
Албена Симеонова е нарушила закона и тази година и то на два пъти. Тя беше определена за народен представител в късите 45-то и 46-то национални събрания. Като депутат обаче, тя няма право да заема позиции, които са в спор с тази служба. Въпреки това, Симеонова остава ръководител на тази асоциация. Странно е, че тъкмо нейната парламентарна група - „ Демократична България” желае да се бори с неспазването на закона, а техен народен представител го гази безогледно, разясняват представители на браншови организации.
На фона на всичко това, Албена Симеонова е декларирала упоритости да става заместител в агроминистерството, през което минават милиарди средства европейско и национално финансиране. Симеонова е член на договарящия екип в областта на земеделието от „ Демократична България” по време на четиристранните договаряния за коалиция за ръководство на страната.
Земеделието е бранш, в който групировката на десницата няма ярки фрагменти, само че налагането на лица с ясно изразени бизнес ползи, може съществено да разклати доверието на бранша в бъдещето управление на отрасловото министерство. В ръководството е време да се даде път на технократи, които да подсигуряват вземането на верни решения от страна на политическата власт. В противоположен случай Брюксел ще спре парите за България.

Екип на "Скандал "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР