Зелена зона“ за локално платено паркиране се предвижда да бъде

...
Зелена зона“ за локално платено паркиране се предвижда да бъде
Коментари Харесай

Георги Илиев: Големият проблем с паркоместата в „Слатина“ идва от презастрояването

„ Зелена зона “ за локално платено паркиране се планува да бъде въведена в кварталите “Гео Милев ” и “Редута ” от тази година. Част от жителите на двата квартала обаче са срещу и заплашват с митинг.
Кметът на регион „ Слатина “ Георги Илиев е изпратил допитване до живеещите в “Гео Милев ” и “Редута ”, в което те би трябвало да заявят желанието или нежеланието си в кварталите им да бъде въведена „ зелена зона “. Пред Радио София, Илиев разяснява, че множеството от хората желаят въвеждането на зона.
„ Хората, които имат регистрация в региона, единствено на тях им даваме опция да гласоподават и множеството желаят. Въвеждането на зона е инструмент за нареждане, той няма да сътвори нови паркоместа, в противен случай – истината е, че ще бъдат действително понижени, тъй като тези, на които не би трябвало да се паркира, като тротоари, градинки и така нататък няма да бъдат налични “, сподели Георги Илиев.
Ще бъдат обособени сред 6500 и 7000 места за платено паркиране, като една трета от приходите от зоната би трябвало да се реинвестират в региона за възобновяване на инфраструктурата.
Георги Илиев добави, че към този момент е провел няколко диалога с Центъра за градска подвижност , в които е изразил предпочитание за бистрота.
По думите му, огромният проблем идва от обстоятелството, че „ Слатина “ е презастроена, за което не е провинен районната администрация. Илиев сподели още, че за последните две години са построени няколко паркинга на разнообразни места в региона.
„ Паркинги се вършат, само че има дефицит тук-там. Паркингът за Румънското посолство ще бъде с вход и излаз откъм бул. „ Шипченски проход “ и ще е на територията на „ Пазари Изток “. Ще бъде за 160 автомобила. Надявам се тази година да стартира построяването “, разяснява кметът на регион „ Слатина “.
Относно състезателен комплекс „ Червено знаме “ , Илиев разяснява, че решението напълно зависи от страната.
Подробности можете да чуете в звуковия файл
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР