Зелена класна стая“ в непосредствена близост до Музея на мечката

...
Зелена класна стая“ в непосредствена близост до Музея на мечката
Коментари Харесай

Пощенска банка и Mastercard® създадоха „Зелена класна стая“ на Витоша

„ Зелена класна стая “ в непосредствена непосредственост до Музея на мечката към този момент посреща всички гости на Природен парк „ Витоша “. Иновативният амфитеатрален ъгъл за учене и развлечение е резултатът от първата фаза на взаимния план на Пощенска банка, Mastercard и Природен парк „ Витоша “. Вторият стадий на плана ще включва построяването на свързваща алея сред „ Зелената класна стая “ и местността Дендрариума, с цел да може туристите да се придвижват безвредно в гората сред двата обекта, без да употребяват основната пътна артерия.

Близо 100 чиновници от двете компании интензивно се включиха в довършителните действия на плана. Специалните посетители Деян Донков и Радина Кърджилова също дадоха своя принос за основаването на изобретателното пространство, в което децата ще могат да учат и да се забавляват навън, измежду природата на Витоша. Доброволците лакираха и довършиха построената амфитеатрална сцена с прилежащите ѝ маси и пейки, сложиха осведомителни табла за местоположението и просветително табло с любопитна информация за растителните и животинските типове, лакираха всички маси и пейки „ Витошки вид “, които се намират в региона, сложиха ново интерактивно табло, показващо къде живеят и с какво се хранят животните, които можем да срещнем на Витоша. Зелената класна стая е конструирана в унисон с модерната идея за учене посредством игра и част от масичките на амфитеатралната сцена са с вградени настолни игри – два „ горски “ шаха и пъзел, като за най-малките гости на планината има подложен и часовник с нощните и дневните животни. Привлекателни и интерактивни, таблата и игрите дават богати благоприятни условия за учене, възпитават почитание към животинските и растителни типове, които се срещат на Витоша.

В зеленото премеждие участваха голям брой деца, които се включиха в специфична сказка в „ Музея на мечката “, разнородни игри, както и в уъркшоп с нетрадиционни музикални принадлежности от целия свят. Доброволците от двете компании разшириха зелените си знания с присъединяване в „ Минутка за екология “ от АСОРИ (Асоциация за обществена отговорност и развиване посредством иновации). Накрая дребни и огромни релаксираха в музикалната атмосфера под завладяващите звуци на хенг-пан, един от нетрадиционните принадлежности, с които се срещнаха доброволците.

Проектът „ Зелена класна стая “ е част от дейната обществено виновна политика на Пощенска банка. Той надгражда серията от зелени планове, които финансовата институция осъществя взаимно с Дирекцията на Природен парк „ Витоша “ през последните няколко години, като част от вътрешната стратегия „ Зелени дружно с Пощенска банка “. Изграждането на зелено съзнание е част от корпоративната политика на банката и цел на тези планове е освен да облагородят средата, само че и да стимулират допустимо най-вече хора да поставят осъзнати дейности за запазване на природата.

„ Зелена класна стая навън “ е доста специфичен план за нас. Стартираме го в годината, в която означаваме 30 години на българския пазар. За следващ път работим в партньорство с Природен парк „ Витоша “, с цел да създадем планината още по-привлекателна, а туристите, даже най-малките – още по-осъзнати. За следващ път потвърждаваме, че сме един зелен екип и опазването на природата е задача, която сплотява чиновниците ни. Но този път сме доста повече, планът е още по-мащабен и имаме нов мощен сътрудник – Mastercard. Резултатите до момента ни носят задоволство и чувство за устойчиви старания и промени “, разясняват от Пощенска банка.

„ От тази година в целия свят Mastercard въвлича своите сътрудници – банките и картодържателите в зелена мрежа от начинания, еко тиймбилдинги – доброволчески акции и цифрови преводи с благотворителен детайл в името на бъдещето на нашата планета. Благодарни сме, че екипът на Пощенска банка е измежду първите ни сътрудници в тази посока в България. Вярваме, че настъпи сериозен миг, в който да осмислим персоналните си дейности и по какъв начин дружно – в група и с струпване – да изпълним действителната смяна за природата, която е на дневен ред “, споделя Ваня Манова, управител на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

„ Благодарим за поддръжката на Пощенска банка и Mastercard за това, че припознаха идеята на Дирекцията на Политическа партия „ Витоша “ за облагородяване на инфраструктурата на парка. „ Зелената класна стая “ е дълготрайна самодейност за въвеждане на различни подходи на образование посредством прекарване измежду природата. С нейното основаване ще надградим опциите за осъществяване на детски просветителни начинания на налично и обичано място, наоколо до столицата, измежду чудната природа на парк „ Витоша “. Обособеният ъгъл дава опция на учителите да обединят доста и разнообразни тематики и да ги показват на учениците по забавен, елементарен и атрактивен метод. Вярваме, че посредством уроците навън ще се сътвори екологично схващане и отговорно държание у децата и подрастващите, като се покачат техните познания и схващане за взаимовръзките в околната среда. Надяваме се, че взаимната ни активност ще продължи и ще създадем планината още по-достъпна и привлекателна за децата и хората, “ показа доктор инж. Анна Петракиева, шеф на Природен парк „ Витоша “.

Вторият стадий на взаимния зелен план следва да бъде осъществен през идната година. Повече за „ Зелена класна стая “ можете да видите, както и от събитието.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР