Зехтинът е едно от най-полезните растителни масла. Но за да

...
Зехтинът е едно от най-полезните растителни масла. Но за да
Коментари Харесай

Как да консумирате правилно зехтин, за да работи сърцето ви като часовник

Зехтинът е едно от най-полезните растителни масла. Но с цел да извлчете оптималната изгода за здравето си, значимо е да го консумирате вярно. Има ограничавания и самостоятелни дози на зехтина в диетата при съществуване на камъни в жлъчката и това важи за всички мазнини, съгласно диетолога Кристина Фойгт. 

Как е вярно да се яде зехтин? 

" Олио може да се прибавя към към този момент приготвена храна, само че нерафинирано олио не може да се пържи. Това се отнася и за зехтина ", прибавя още специалистът.

Според доктор Войт изцяло здравите хора или тези с леки стомашно-чревни проблеми, като гастрит, могат да употребяват една или две супени лъжици зехтин, като го прибавят към готовите ястия на всяко хранене. 

" Важно е храната да не се пържи в нерафинирано олио, то има ниска температура на горене и с това всички изгоди от него ще изгорят “, акцентира диетологът. 

Д-р Кристина Фойгт прецизира, че няма значение къде желаете да добавите зехтин. Можете да вземем за пример да го добавите към каша за закуска, да го добавите към салата с риба за обяд или да залеее с него котлет за вечеря, сподели специалистът. Диетологът поучава да добавяте това растително масло към храната всеки ден и в границите на две седмици положението на косата, ноктите и кожата ще се усъвършенства, а сънят и храносмилането ви също ще бележат усъвършенстване. 

Д-р Кристина Фойгт споделя по какъв начин и в какво би трябвало да съхранявате зехтина. Според нея най-хубавата форма на пакетиране са тенекиите или тъмните стъклени съдове. Основен индикатор за качество е киселинността от порядъка на 0,2–0,8, означи диетологът. Основната загадка на зехтина е неговият неповторим състав - той е същински склад от потребни съставни елементи, които се усвояват от човешкото тяло съвсем 100%. 

Това растително масло съдържа огромно количество антиоксиданти и витамин Е, който оказва помощ за усвояването на витамини А и К. Резултатът от тази естествена " верижна реакция “ е общо подмладяване на тялото, възстановяване на положението на кожата, косата и ноктите. Зехтинът е извънредно потребен за храносмилателната система. 

Подобрява активността на стомаха, червата, панкреаса и черния дроб, подкрепя зарастването на язва на стомаха и дванадесетопръстника. Той има жлъчегонно и леко слабително деяние. Това е рядко и скъпо свойство, защото другите растителни масла нямат холеретичен резултат. 

Десертна лъжица зехтин на празен корем в продължение на три месеца оказва помощ за лекуване на стомашни язви и гастрит, до момента в който лъжица слънчогледово масло в такава обстановка може да провокира чернодробни колики и обостряне на стомашно-чревни болести. Зехтинът е естествено средство за предварителна защита на сърдечно-съдови болести, изключително инфаркти и инсулти, както и рак. 

Тайната е в наличието на рекордно количество Омега-3 мононенаситени мастни киселини, които предотвратяват отлагането на атеросклеротични плаки по стените на кръвоносните съдове и даже унищожават към този момент съществуващите, показва actualno.com.

" Приучете се да приемате две супени лъжици зехтин дневно (подправете салата, прибавете към супи, гарнитури, маринати) и сърцето ви ще работи като часовник. Освен това учените са открили, че олеиновата киселина, съдържаща се в зехтина, подтиква ген, който потиска интензивността на раковите кафези. Съответно рискът от развиване на рак, по-специално рак на гърдата при дамите, понижава ", споделя експертът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР