Здравословното състояние на бившия приближен на Владимир Путин – Анатолий

...
Здравословното състояние на бившия приближен на Владимир Путин – Анатолий
Коментари Харесай

Болен ли е или е отровен Анатолий Чубайс? -

Здравословното положение на някогашния доближен на Владимир Путин – Анатолий Чубайс, е измежду коментираните тематики в италиански издания. Бившият приближен човек на съветския президент е в съществено здравословно положение в болница в Сардиния, в Италия , пишат „ Република ” и „ Today.it ”, представени от Българска телеграфна агенция.

67-годишният съветски икономист беше считан за доста непосредствен до Путин до март тази година, когато напусна Русия един месец след началото на войната в Украйна. Чубайс е бил на отмора на италианския остров Сардиния в курорта Коста Смералда. Там ненадейно се появили първите му признаци на влошено положение.

" Не си усещам ръцете и краката ", споделил той на брачната половинка си. Последвало приемане в интензивно поделение в локална болница, настояват италиански медии.

За влошеното здраве на Чубайс през вчерашния ден заяви и съветската телевизионна водеща, щерка на кмета на Санкт Петербург - Анатолий Собчак. Тя сподели, че е получила информацията от брачната половинка на Чубайс - Автодия Смирнова. Собчак обаче не сподели къде е признат за лекуване Чубайс, а единствено съобщи, че става дума за клиника в европейска страна и че бащата на съветската приватизация, който бе и специфичен делегат на президента по климатичните въпроси, страдал от синдрома на Гилен-Баре - рядко автоимунно неврологично заболяване, увреждащо периферните нерви.

Дали в действителност става дума за това заболяване, или при Чубайс е имал признаци на отравяне, питат италианските издания. Те акцентират, че и английското издание „ Дейли мейл ” е развило сходна догадка. Потвърждения на тези догатки няма, само че Кира Ярмиш, говорителката на съветския антикорупционен деятел Алексей Навални, написа в Туитър: „ Това е репутацията на Кремъл. Никой в действителност не се съмнява, че Чубайс е бил токсичен ”.

Не за първи път съперници на Путин биват отравяни, означават италианските издания. Бившият украински президент Виктор Юшченко остана обезобразен след отравяне, някогашният съветски разузнавач Александър Литвиненко умря токсичен в Лондон, Навални се възвърне от отравяне и в този момент е в съветски затвор. Изданията напомнят и случая със Сергей Скрипал и щерка му Юлия.

Руската организация ТАСС оповестява, базирайки се на човек от обкръжението на Чубайс, че положението му се усъвършенства след почналото лекуване. А самият Чубайс съгласно Ксения Собчак е декларирал, че положението му е от междинна тежест и устойчиво.

Точните аргументи за възникването на синдрома на Гилен-Баре са незнайни, само че в множеството случаи заболяването поражда след прекарани разнообразни бактериални или вирусни инфекции. Преди година медици споделиха, че разполагат с първи пълноценни доказателства, че заболяването може да възникне и след заразяване с новия ковид. Те също по този начин споделиха, че са разкрили, че някои ваксини против Ковид-19 усилват честотата на неговото развиване, отбелязва организацията, само че не показва нито кои са имената на медиците, създали тези заключения, нито каква е тяхната народност.

През март Путин подписа декрет за освобождение на Чубайс от длъжността на специфичен представител за връзките с интернационалните организации в региона на постигането на задачите за устойчивото развиване. От обкръжението на Чубайс споделиха тогава, че той е напуснал Русия още същия месец с частен аероплан, показва още организацията.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР