Здравословното състояние на бившия двоен агент Сергей Скрипал, който през

...
Здравословното състояние на бившия двоен агент Сергей Скрипал, който през
Коментари Харесай

Влошило се е здравословното състояние на Сергей Скрипал

Здравословното положение на някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал, който през март предходната година претърпя опит за отравяне, се е влошило, заяви английският вестник „ Сънди Таймс “, представен от ТАСС.

Изданието, което се базира на добре осведомен източник от разузнаването, написа, че лекарите оказват здравна помощ в дома му, само че прецизира, че положението му не е сериозно. Същият източник обаче е дал да се разбере, че никой не може да предвижда по какъв начин ще се промени положението на Скрипал, тъй като информациите за дълготрайните последствия от отравяне с нервно-паралитично вещество като „ Новичок “ са нищожни.

На 4 март 2018 година английските управляващи оповестиха, че Сергей Скрипал и щерка му Юлия са открити на скамейка в безсъзнание в британския град Солсбъри. По-късно бе оповестено, че са били отровени с бойно отровно вещество „ Новичок “, като за случая, от който те се възвърнаха след седмици, Лондон упрекна Москва. Кремъл изрично отхвърля връзка със случилото се.

Междувременно огромно съветско знаме бе окачено през вчерашния ден на ремонтно скеле на катедралата в английския град Солсбъри, заяви английската организация Прес асосиейшън, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Това е извънредно глупава постъпка, която омаловажава персоналните нещастия и вредата, нанесена на града от миналогодишното невиждано нахлуване с нервнопаралитично вещество в Солсбъри “, сподели деканът на катедралата Никълъс Пападопулос.

Руското посолство в Лондон назова окачването на знамето „ провокация “ и „ още един неблаговиден опит да се свърже Русия с печалните събития, станали в Солсбъри през март предходната година.

Знамето беше свалено в неделя следобяд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР