Здравното министерство предлага промени в медицинските противопоказания за задължителните и

...
Здравното министерство предлага промени в медицинските противопоказания за задължителните и
Коментари Харесай

МЗ: Живи вирусни ваксини няма да се прилагат на болни от СПИН

Здравното министерство предлага промени в медицинските противопоказания за наложителните и целесъобразните имунизации у нас.

Задължителната ваксина против туберкулоза няма да се ползва на пациенти със признаци на HIV, при хора на лекуване с имуносупресори и такива с затруднение след предходна БЦЖ имунизация.

Промените плануват имунизация против туберкулоза да се прави на недоносено бебе, откакто доближи тегло от 2 кг, положението му е устойчиво и при неналичието на избрани противопоказания.

Живи бактериални и вирусни ваксини няма да се ползват на деца с тежко недохранване, както и деца след трансплантация и приемащи имунопотискаща терапия.

Живи вирусни ваксини няма да се ползват на заболели от СПИН и носители на HIV, пациенти с левкемия и лимфоми, на бременни дами.

За деца, които са на биологично лекуване, ще бъде противопоказно слагането на ваксина против морбили, рубеола, варицела и паротит. Ваксината против ротавируси, която не е наложителна, няма да се ползва при деца с тегло под 9 кг, които имат нетърпимост към фруктоза. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР