Здравният министър Стойчо Кацаров коментира в Още от деня проверката

...
Здравният министър Стойчо Кацаров коментира в Още от деня проверката
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров: Проверката на КПКОНПИ ще спомогне за изчистването на името ми

Здравният министър Стойчо Кацаров разяснява в " Още от деня " инспекцията на КПКОНПИ в министерството на опазването на здравето по отношение на процедурата за закупуване на бързи антигенни проби на възпитаници.

„ Проведохме няколко процедури за закупуване на бързи антигенни проби. Те се случиха по транспарантен метод. Даже поканихме медиите да участват на отварянето на офертите. Документите, свързани с процедурите, са оповестени на уеб страницата на Министерството на здравеопазването, протоколите на съвещанията, класирането и самите контракти, които са подписани с компаниите “, сподели той.

Кацаров изясни, че Министерският съвет е дал на здравното министерство пари за закупуване на 1,5 млн. бързи теста за учениците, а с помощта на постигнатите изключителни ниски цени по време на процедурите, са закупени три пъти повече проби – 4,7 милиона.

" Радвам се, че комисията на Сотир Цацаров ще ревизира търга, тъй като по този метод ще спомогне за изчистването на името ми от клеветническите изказвания, съобщи Кацаров.

Допълни, че с огромно наслаждение ще даде пояснение пред КПКОНПИ, с цел да обясни какъв брой почтено и правилно е постъпила здравната администрация.



По мотив проектите на здравното министерство да слее лечебното заведение с Детската болница, Кацаров съобщи, че през вчерашния ден е подписал протоколно решение за обединение на лечебните заведения.

" Това, което би трябвало да видят всички е, че властта се отхвърля от своята привилегия, да има държавна болница, а отваря вратите на болните деца ", сподели Кацаров.

Допълни, че ще се построи напълно нов корпус на терена, който се намира в сърцевината на Южния парк, с цел да имаме една същинска Национална детска болница.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР