Здравният министър Стойчо Кацаров излезе с призив „Хора, ваксинирайте се!“.

...
Здравният министър Стойчо Кацаров излезе с призив „Хора, ваксинирайте се!“.
Коментари Харесай

Здравният министър: Хора, ваксинирайте се!


Здравният министър Стойчо Кацаров излезе с апел „ Хора, ваксинирайте се! “. В изявление за Дарик радио той описа за измененията, които подхваща неговото ведомство, с цел да улесни достъпа до ваксини.

Личните лекари към този момент няма да се редят по опашки, имунизациите ще бъдат доставяни до логистични пунктове, което, по думите му, ще форсира процеса по имунизация.

Ваксините, подсети Кацаров, са безвъзмездни са всички жители, без значение дали са здравноосигурени или не. България разполага с задоволително ваксини от разнообразни производители.

Министърът подсети, че единствено когато реализираме над 70% имунизационно покритие, можем да премахнем ограниченията.

Ваксините досега са най-изпитаният способ за предотвратяване от болестта. Приложени са на повече от 1 милиард души по целия свят, акцентира доктор Кацаров.

Не знаем какъв брой тъкмо хора са се срещали с вируса, по тази причина съм упълномощил в идващите седмици да се направи епидемиологично изследване измежду популацията, което да ни даде действителна визия за обстановката, сподели още здравният министър.

По думите му обстановката сега не е трагична, понижава разпространяването на вируса, само че заплахата не е минала – съществува риск от нова вълна през есента.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР