Здравният министър проф. Костадин Ангелов се обяви срещу разхлабване на

...
Здравният министър проф. Костадин Ангелов се обяви срещу разхлабване на
Коментари Харесай

От туристическия бранш питат: Кой ще почива в петзвезден хотел и ще яде в стаята си?

Здравният министър проф. Костадин Ангелов се разгласи против разхлабване на ограниченията след 21 декември.  Той изясни, че занапред ще се взема решение кои ограничения да се провиснал, само че акцентира, че  съгласно него ограниченията би трябвало да останат, каквито са сега .

При подобен вид заведенията към хотелите ще останат затворени за празниците. От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация веднага реагираха на думите на здравния министър. „ Преди три седмици, когато бяха оповестени новите рестрикции,  икономическият министър Лъчезар Борисов обществено даде обещание на бизнеса , че всичко ще проработи още веднъж, въпреки и при строги хигиенични и противоепидемични ограничения след 3-седмичния интервал “, напомнят от асоциацията в  писмо, което изпращат на премиера Бойко Борисов и министъра на туризма Марияна Николова. Те упрекнаха ръководещите, че  за следващ път  не извършват обещанията и уговорките си към бизнеса и искрено подвеждат инвеститорит е.

Вече има направени резервации за Коледа и Нова година в цялата страна. „ В сложната стопански година, поради ограниченията за ограничение на пандемията,  двуседмичните празници са единствения т  шанс за местата за настаняване да оцелеят и да запазят личния състав си “.

За личния състав и собствениците на хотелите няма планувани обезщетения, така като  техният бизнес не е затворен със заповед,  н о действително не им е разрешено да работят . „ И даже малцината, които въпреки всичко вземат решение да почиват, би трябвало да ядат в петзвездни хотели само в стаята си, което помрачава честването на празниците “.

От асоциацията упорстват за държавна помощ най-малко от 30% от оборота за интервала на затваряне от миналата година, а за новите бизнеси – на предходния интервал, в който са били отворени с цялостен работен потенциал. Искат и страната да поеме 100% от заплатите, както и осигуровките на служителите
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР