Здравният министър проф. Костадин Ангелов, директорът на ВМА ген. Венцислав

...
Здравният министър проф. Костадин Ангелов, директорът на ВМА ген. Венцислав
Коментари Харесай

Старт на Covid ваксинацията у нас даде здравният министър

Здравният министър проф. Костадин Ангелов, шефът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски, шефът на „ Пирогов ” проф. Асен Балтов, шефът на Лекарския съюз доктор Иван Маджаров и светила в родната медицина знаково се имунизираха първи.

Ние сме във война, само че нашето оръжие пристигна. То е в тези дребни флакончета. То ще ни върне прегръдката, сподели ген. Мутафчийски. Нямам самообладание да прегърна 70-годишния си татко без да се опасявам, че мога да го заразя с ковид, сподели здравният министър.

Всеки от първите имунизирани получи картонче, в което е записано името му, датата на имунизацията, партидния номер на медикамента и датата, на която би трябвало да бъде сложена втората доза. Тя би трябвало да е минимум 21 дни след първата.

Преди имунизацията на всеки се мери кръвното. А след слагането на инжекцията се изчакват 15 минути, с цел да се види дали има алергична реакция. Всеки от светилата в медицината, който се имунизира, сподели че се усеща по същия метод, както преди инжекцията.

В 10 ч. по едно и също време в София, Пловдив и Бургас стартира акцията по имунизация против Covid-19 у нас. Ваксината е целесъобразна, безвъзмездна и се слага по избор.

Ваксинацията ще се прави от лекари в лечебни заведения за извънболнична и болнична здравна помощ, Регионални здравни инспекции, от лекари в профилирани структури на Министерството на вътрешните работи и Министерството на защитата, както и от мобилни имунизационни екипи.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР