Здравният министър проф. Христо Хинков ще предложи забрана за откриване

...
Здравният министър проф. Христо Хинков ще предложи забрана за откриване
Коментари Харесай

Здравният министър предлага временна забрана за откриване на нови болници

Здравният министър проф. Христо Хинков ще предложи възбрана за разкриване на нови лечебни заведения у нас, до момента в който не бъде направена нова здравна карта на потребностите от лечебни заведения.

Това разгласи той пред народните представители от здравната комисия при показване на управническите си цели.

Сред тях е също въвеждането на профилактичен календар за рисковите групи, изнасяне на повече проучвания в извънболничната помощ, правене на критерии за качество на оказаната здравна помощ. Като значителен за решение проблем проф. Хинков дефинира доплащането от страна на пациентите.

По думите му поради това, че Здравната каса разпределя средства към от ден на ден лечебни заведения, от ден на ден се стига до доплащането от джоба на здравноосигурените.

„ Извън формалната калкулирана стратегия по цели аз желая да кажа, че за мен е извънредно значимо да стартира с разбор на човешките запаси в системата и нуждата от насочва на човешки запаси към региони, където те не могат да се развиват, основаване на по – огромна прелест и основаване на благоприятни условия тези региони да бъдат обслужени съответно от медицински експерти. Доплащането също е сериозен проблем, ресурсът на НЗОК би трябвало да е по – огромен “, сподели още проф. Хинков

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР