Здравният министър коментира днешния протест на ресторантьорите лаконично: „Озадачен съм.

...
Здравният министър коментира днешния протест на ресторантьорите лаконично: „Озадачен съм.
Коментари Харесай

Ангелов за днешния протест: Озадачен съм, издал съм заповед


Здравният министър разяснява днешния митинг на ресторантьорите сбито: „ Озадачен съм. Обявеният митинг през днешния ден малко ми наподобява като уличния пердах – пръв протяга ръка този, на който му свършат причините. Вчера съм издал заповед, в която се вижда, че заведенията отварят на 1 март “.

Проф. Костадин Ангелов остава на твърдата си позиция, че заведенията за хранене остават затворени към този момент. И разгласи: „ Няма да се уморя да се боря за здравето на всеки един жител “. По думите му отговорността за здравето на хората я носи министърът на опазването на здравето.

Ангелов бе безапелационен, че всяка една ваксина, която пристигна в България, незабавно се слага на искащ български жител от съответната фаза на имунизация. Няма смисъл от подобен вид съпоставения, отговори той, запитан за какво у нас са шест пъти по-малко имунизираните в сравнение с в Румъния да вземем за пример.

Толкова са контрактувани. Количествата на имунизациите, които идват не зависят от България, акцентира Ангелов и заяви, че до края на месец февруари страната ни ще получи 261 997 дози, с които ще бъдат имунизирани 130 хиляди български жители.

Министърът посочи, че съгласно индикативните цифри към днешна дата от шестте компании производители са 12 млн. дози ваксини и увери, че дози ще има за всеки български жител.

Дозите, които са поръчани към сегашния миг са поръчани от Европейска комисия и те са такива като % за България. Всичко, което е разпределено, ще бъде получено, повтори Ангелов.

Вече се изчерпват искащите имунизация от първа фаза, заяви Ангелов и напомни, че от през днешния ден стартира имунизацията на хората в домовете за остарели хора.

До края на годината могат да бъдат имунизирани всички искащи български жители. Всичко зависи от желанието на хората. Да, до края на годината ще имаме ваксина, сподели още Ангелов и продължи: Масовата имунизация може да започва още през месец март – зависи от желанието на хората.

По мотив маските за лице и шлемовете, които с негова заповед към този момент няма да са вид за предотвратяване, Ангелов разяснява, че с хирургични маски и с тези с по-висока степен на отбрана, се дава опция на хората да имат избор.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР