Здравният министър Кирил Ананиев разпореди задължително носене на маска или

...
Здравният министър Кирил Ананиев разпореди задължително носене на маска или
Коментари Харесай

От 12 април носенето на маска или шал е задължително

Здравният министър Кирил Ананиев разпореди наложително носене на маска или шал при излизане навън от 12 до 26 април в това число.

Всички жители, когато се намират в закрити или на открити публични места (в това число транспортни средства за публичен транспорт, търговски обекти, паркове, църкви, манастири, храмове, зали, улици, автобусни спирки и др.), са длъжни да имат сложена защитна маска за лице за еднократна или многократна приложимост или друго средство, покриващо носа и устата (в това число забрадка, шал и др.). Обществени са и местата, и пространствата, които са свободно налични, и/или са предопределени за публично прилагане. Това важи и за места, на които се дават публични услуги.

Сутринта министър председателят Бойко Борисов настоя носенето на маски на публични места още веднъж да стане наложително, най-много преди утрешния празник Цветница, на който се чака скупчване на хора в църквите, откакто държавното управление реши църквите да останат отворени.

"Ще приказвам с Ананиев от среднощ да създадем наложително носенето на маски на открито. В целия свят е по този начин. Всеки от вас е уверен, че маска или шал, биха свършили работа. Поръчали сме още един милион маски, настрана всеки може да си ушие, в случай че желае. Искаме маскимално бързо да вкарваме всяка една от ограниченията, само че с цел да ви ги предложим голям колектив от хора работят, прецизират, с цел да може да има успеваемост “, съобщи по време на брифинг Борисов.

Премиерът акцентира, че най-трудното ни следва - под 1% се движим сега.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР