Здравният министър Кирил Ананиев поиска оставката на шефа на Националната

...
Здравният министър Кирил Ананиев поиска оставката на шефа на Националната
Коментари Харесай

Здравният министър поиска оставката на шефа на Здравната каса

Здравният министър Кирил Ананиев изиска оставката на шефа на Националната здравоосигурителна каса Камен Плочев. Причината е писмо, което Плочев е изпратил до ръководителя на Народното събрание с копие до парламентарните групи и в което той твърди, че има прогресираща наклонност към повишаване на отговорностите на България към други държави-членки на Европейски Съюз за предоставени на български обезпечени лица компенсации в натура за здравни услуги зад граница.

Тези отговорности, написа в писмото си Плочев, са на стойност към началото на 2018 година от 271 247 500 лева и съставляват отговорности на НЗОК към непознати здравни фондове.

Професор Камен Плочев беше определен единомислещо от депутатите за началник на здравния фонд през юли предходната година. Дотогава той беше шеф на Клиниката по инфекциозни заболявания към ВМА.

Тогава той даде обещание повишен надзор върху лечебните заведения и съобщи: „ Никога не бих подписвал нещо нелегално. Няма политическа служба, която да стои над морала, с който съм учтив. Ще откажа и в случай че това провокира разтърсвания, ще си подам оставката по заслужен метод. Не бива да допуснем системата да изпада в сътресения”.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР