Здравният министър Кирил Ананиев даде заден за идеята си да

...
Здравният министър Кирил Ананиев даде заден за идеята си да
Коментари Харесай

Ананиев се отказа да закрива отделения в Северозападна България

Здравният министър Кирил Ананиев даде заден за концепцията си да се сливат отделения в лечебните заведения в Северозападна България. Повече от седмица не престават митингите на медици от лечебните заведения в Монтана, Враца и Видин поради желанията на здравното ведомство.
Днес Ананиев бе на среща с шефовете на многопрофилните лечебни заведения в трите града. Няма да има обединение на отделения, а ще се усъвършенстват съществуващите клиники, с цел да се реализиран по-добри доходи, е било решено на диалозите.
На срещата са набелязани ограничения за укрепването на отделения, които сега имат усложнения поради липса на фрагменти.
За болничното заведение във Враца, която е с големи задължения, се планува откриване на инвазивна кардиология и съдова хирургия, което ще увеличи приходите с 30 на 100, уточни шефът на лечебното заведение Евгени Любенов, представен от БНР. Около 30% ще се усили приходът на болничното заведение с възникването на тези две структури, което ще усъвършенства и приходите, ще ни облекчи и в разноските, ще усъвършенства комплексното здравно обслужване на популацията, счита той.
Увеличение на заплатите се чака след месеци поради задълженията на болничното заведение. Министерството на здравеопазването води договаряния с банкови институции за подписване на преференциален заем.
В доста положително финансово положение е регионалната болница в Монтана, изясни шефът й доктор Тодор Тодоров.
Основният проблем на видинската болница пък са фрагментите. От здравното министерство показват, че за последната година финансовото положение на лечебното заведение е нормализирано, няма просрочени отговорности и постоянно се изплащат заплатите на медицинските експерти. На срещата беше сложена цел да се укрепи и стимулира медицинският личен състав, тъй че болничното заведение да може да прави по-голям размер активност. Въпреки че сега има финансов капацитет, той не може да бъде осъществен заради неналичието на медицински личен състав, стана ясно на срещата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР