Здравният министър Христо Хинков заяви пред bTV, че ще се

...
Здравният министър Христо Хинков заяви пред bTV, че ще се
Коментари Харесай

Здравният министър: За бюджета за 2024 г. ще се боря за 15-20% увеличение на парите за Спешна помощ

Здравният министър Христо Хинков съобщи пред bTV, че ще се бори за значително увеличени на парите за Спешна помощ с 15-20% за бюджета за 2024 година

„ В този (б.р. сегашният) бюджет, който е за половин година, не се плануват пари за нараствания на заплатите за медиците от Спешната помощ, само че предходната година е имало две нараствания. Това, което мога да направя до края на годината, е да ги прекатегоризираме дружно с Министерството на труда и обществената политика “, сподели Христо Хинков.  

Той добави, че по този начин трудът им ще стане първа категория и това ще има даде опция следващата година да желаят доста по-високи пари.

Когато един човек стартира да взима пари, които не е сънувал, че е можел да взима преди 10-15 година, той стартира да се трансформира. Говоря за шефовете на някои лечебни заведения, за така наречен феодализация. Примерът с „ Майчин дом “ е това “, съобщи здравният министър.

Той добави, че здравното министерство е направило инспекции в болничното заведение.

„ Последната инспекция демонстрира, че равнището на заплати е достигнало равнището от Колективния трудов контракт. Има незаслужено систематизиране на ДМС и това нещо ще се поправи. Имам диалози с изпълнителния шеф. Но там проблемите са сякаш на персонална основа и хората са скарани поради пари “, сподели Христо Хинков.  

Той добави, че този случай не е изолиран и че в страната има доста други държавни лечебни заведения, чиито шефове взимат сходни пари.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР