Здравният министър д-р Стойчо Кацаров коригира във вторник си относно

...
Здравният министър д-р Стойчо Кацаров коригира във вторник си относно
Коментари Харесай

Нов завой при ваксинацията: Приоритет за възрастни и болни, но и останалите няма да бъдат връщани

Здравният министър доктор Стойчо Кацаров поправя във вторник си по отношение на организацията на имунизацията против Covid-19 отпреди ден, с която даде приоритет на възрастните над 60 години и хората с хронични болести. Вчера заповедта даваше императивни указания за имунизация на възрастни и хронично заболели в дните от понеделник до четвъртък, а за всички искащи бяха избрани дните от петък до неделя. В новата заповед се споделя, че от понеделник до четвъртък предпочитано се имунизират възрастни над 60 години и хронично заболели, а от петък до неделя всички искащи. Новата редакция оставя врата за имунизация в дните от понеделник на четвъртък и на други хора, отвън оповестените като предпочитани възрастни и хронично заболели.

С коригирането на заповедта часове откакто я е издал Кацаров съблюдава към този момент одобрената традиция противоепидемичните заповеди да бъдат непрекъснато променяни, което генерира безпорядък и комплициране измежду популацията и изпълнителите на здравна помощ какво да вършат.



(стара заповед, 17.05.2021 г.)

След вчерашната заповед, с която се вмени имунизацията на възрастни и хронично заболели от понеделник до четвъртък се породиха доста въпроси какво да вършат хората с към този момент записани часове в тези дни или пък тези, на които им следва слагането на втора доза. Част от персоналните лекари и лечебните заведения възприеха разнообразни подходи. Някои споделиха, че ще имунизират първо предпочитаните групи, само че няма да връщат и останалите. Други обаче следваха прецизно написаното и отпращаха други искащи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР