Здравният министър Асен Меджидиев призна тази вечер пред bTV, че

...
Здравният министър Асен Меджидиев призна тази вечер пред bTV, че
Коментари Харесай

Д-р Меджидиев: Липсват важни лекарства заради реекспорт, защото контролът е занижен от предишния министър

Здравният министър Асен Меджидиев призна довечера пред bTV, че в аптечната мрежа липсват медикаменти, тъй като се реекспортират. Сред тях са значими лекарства за онкоболни хора, против диабет и така нататък
Сигналите за това са с отминалост най-малко 2 месеца. Меджидиев съобщи, че всички недоволства се ревизират.

Като причина за казуса той уточни променената формулата за следене на медикаментите, осъществена от предходния екип на министерството. Доскоро износът се спирал автоматизирано, в случай че наличността на съответния медикамент падне под 65%. По новата формула не било по този начин. " 280 медикаменти са изтеглени от наблюдаване. Боли ме сърцето, споделям ви го непосредствено. Липсващите лекарства просто се реекспортират. До последния ден ще се боря контролът да се реализира действително ", сподели Меджидиев.
Той заяви, че в края на идната седмица най-вероятно ще разгласи мястото, на което ще се построи Националната детска болница. Още в сряда държавното управление можело да вземе решение по въпроса. В момента се подготвял капиталовия план. От думите му се разбра, че постройката ще е изцяло нова, а не ремонтирана остаряла.
 

Източници: " Сега ", бТВ
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР