Здравните властите в Гърция са в готовност да блокират Солун,

...
Здравните властите в Гърция са в готовност да блокират Солун,
Коментари Харесай

Втора вълна! Кметът на Солун иска пълна карантина и вечерен час

Здравните управляващите в Гърция са в подготвеност да блокират Солун, като част от ограниченията за ограничаване на разпространяването на Covid-19. Областта е най-силно засегнатият от ковид регион. За последните два дни позитивните проби там са 1288. От на следващия ден в действие влиза карантина в област Атика и Северна Гърция.

Кметът на Солун изиска от държавното управление да се вкара цялостна карантина с вечерен час от 20:00 ч. до 5:00 сутринта. Настоява за възбрана за овакантяване и влизане в града.

" Намираме се в състояние на война ", съобщи кметът Константинос Зервас и още веднъж прикани за цялостно и прецизно съблюдаване на ограниченията. Броят на инфектираните в Солун надмина и инфектираните в най-голямата област Атика. Положителните проби надвишиха 11%, сочат данните от Covid статистиката.

Поради сериозното положение в Солун министерството на опазването на здравето на Гърция задейства проект за изключителна обстановка. В подготвеност са хеликоптери, които да трансферират заболели с ковид от Солун в други региони на страната, където има места в профилираните отделения на лечебните заведения.

Днес по неотложност в Солун идва министърът на опазването на здравето, а до края на деня се чака въвеждане на ексклузивен вечерен час и възбрана за придвижване отвън Солун.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР