Здравните власти вече признаха, че няма как да се справят

...
Здравните власти вече признаха, че няма как да се справят
Коментари Харесай

Кунчев вече заговори за затягане на мерките


Здравните управляващи към този момент признаха, че няма по какъв начин да се оправят с новата вълна, без въвеждането на по-строги ограничения и ограничавания. Допреди два дни тезата им бе, че макар областите в „ алено “ нови ограничения не се постановат, а ще се ускори контролът над спазването на сегашните. Скоростното нарастване на пациентите в болница обаче и идната образователна година породиха голям брой мнения и измежду медиците, че няма по какъв начин да се ограничи болестта, в случай че няма повече ограничавания. И то освен на локално равнище.

Главният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев сподели през днешния ден, че при над 300 на 100 000 инфектирани ще се наложат ограничения за цялата страна и редом ще бъдат отпуснати помощи за бизнесите. Пред Нова тв той призна, че има политическа интервенция във взимането на решения. В същото време той няколко пъти повтори, че специалистите споделят своето мнение, само че крайната дума е на политиците.

Ситуацията във Велико Търново, Търговище и Русе е сериозна. Това беше повода през днешния ден да организираме Оперативен щаб в Търново, на който допускам ще участват сътрудниците от другите две области. От тях чакам разбор на обстановката и приложения за дейности.

Трябва да се съблюдават към този момент разпоредите ограничения. Имаше предложение да се създадат отстъпки в обслужването на междуградските рейсовете, тъй че това да разреши понижаване на натоварването в тях. Причината е, че когато пътуваш 2-3 часа в затворено пространство има риск даже да носиш маска, посочи Кунчев.

Според него обществото не е готово да одобри действителността. „ Каквото си надробим, това ще сърбаме ", предизвести здравният контрольор.

По думите му имаме две оръжия против COVID-19 – имунизацията и спазването на ограниченията. Ако не можем да достигнем мечтаното равнище на имунизация, остава всеки от нас да съблюдава личното си здраве, е тезата на Кунчев.

Продължават да порастват хоспитализациите на пациенти с ковид, означаваме изключителна висока смъртност, демонстрират данните на Единния информативен портал. 1601 са новите случаи, 48 са умрелите.

За 24 часа у нас направени 22480 теста и са сложени 13 800 нови дози ваксини.

В болница към този момент са 2985 души, от тях 262 са в интензивни структури.

Расте броят на дейните случаи на заразяване – сега те са 24 793.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР