Здравните власти трябва да обсъдят доколко зеленият сертификат е ефективен

...
Здравните власти трябва да обсъдят доколко зеленият сертификат е ефективен
Коментари Харесай

Мария Шаркова: Здравните власти да обсъдят доколко зеленият сертификат е ефективен при Омикрон

Здравните управляващи би трябвало да обсъдят до каква степен зеленият документ е ефикасен на фона на разпространяването на Омикрон . Данните от други страни, а и в България се случва, са за от ден на ден пробивни инфекции при хората с две дози . Това мнение изрази пред БНР юрист Мария Шаркова, експерт по здравно право. Според нея би трябвало да се намерения дали документът да остане в сегашния му тип.
„ И дали изобщо да продължи да служи като противоепидемична мярка или са нужни по-строги ограничения, свързани със затваряне на някои обекти. “

 Мария Шаркова

Шаркова показа свои усещания за неналичието на надзор и на инспекции на зелените документи .

„ Преди седмица аз желаех да посетя един ресторант, влязох, от входа сама си демонстрирах документа, защото нямаше никой, който да го изисква. Един сервитьор, който не носеше маска, дружно с сътрудниците си – и те не носеха, сподели – ние такива нелепости не ревизираме . И аз се обърнах и напуснах ресторанта, защото това не го прави безвреден. “

Относно следствието на bTV и разгласяването на имунизационния статут на депутати от „ Възраждане “ Мария Шаркова разясни, че част от депутатите сами са показали, че са имунизирани, а за един е била огласена сходна информация.

„ Това фактически са данни, свързани със здравния статус на едно лице, само че тук сме в хипотезата на публичния интерес . “

Трябва да сме наясно с действителното държание на народни представители, които назовават имунизациите пробни течности , добави тя.

По тематиката с подправените документи за имунизация и следващо предпочитание на мнимите имунизирани да си слагат ваксина Мария Шаркова уточни:

„ Това е много мъчно, когато един път си опитал да излъжеш системата . “

Според експерта по здравно право сходни хора би трябвало да спомагат на органите на реда, с цел да се разкрива издаването на подправени документи.

„ Това са хора камикадзета “, счита Шаркова, която обърна внимание и върху изкривяването на статистиката .

Вече две години противоепидемичните правила се вкарват със заповеди и това не става по най-удачния метод . Една заповед е променяна по 6-7 пъти, разяснява Мария Шаркова в предаването „ Преди всички “.
Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР