Здравните власти ще направят извънреден скрининг за новия коронавирус, на

...
Здравните власти ще направят извънреден скрининг за новия коронавирус, на
Коментари Харесай

Здравните власти разширяват кръга на хората, които ще бъдат тествани за коронавирус

Здравните управляващи ще създадат ексклузивен скрининг за новия ковид, на хора, които лежат в лечебните заведения с вирусни инфекции, разгласи основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев във вторник.

“Наясно сме, че най-вероятно огромна част от вирусните инфекции ще бъдат породени от най-разпространения в този момент вариант на грипа вид Б “Виктория”, само че предвид на това да не пропуснем случай на ковид, взехме решение да разтеглим кръгът на лицата, даже измежду такива, които не са пътували отвън страната”, сподели Кунчев.

“През седмицата ще наберем сред 150 – 200 проби от болниците”, сподели Кунчев.

Националният щаб против разпространяването на ковид ще добави и листата на рисковите страни, като с изключение на Китай и Италия, там ще бъдат добавени Иран и Южна Корея. Това ще стане още в сряда със заповед на министъра на опазването на здравето. И в двете страни единствено за един ден броят на случаите се е нараснал с повече от 800 случая.

Засега в страната продължава да няма доказан случай на ковид, само че се разраства грипната вълна от грип Б. Началникът на ВМА и ръководител на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски заяви, че през днешния ден в болничното заведение са направени 19 проби за COVID-19, а в Националната референтна лаборатория – 4. Резултатите от всички са негативни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР