Променят движението по част от магистрала Тракия за месец заради

...
Променят движението по част от магистрала Тракия за месец заради
Коментари Харесай

Променят движението по част от АМ „Тракия” за един месец заради ремонт

Променят придвижването по част от автомагистрала „ Тракия " за месец поради ремонт на селскостопански подлез.

От АПИ оповестяват, че от 10:00 часа на 8 май до 7 юни се трансформира организацията на придвижване в посока София сред 20-ия и 21-ия километър на автомагистралата. Трафикът ще минава в двете посоки в ремонтираното платно за Бургас, а скоростта в сектора ще е до 50 км/ч. Необходимо е водачите да карат деликатно и да съблюдават прецизно пътната сигнализация, предизвестяват от АПИ.

По време на ремонтните действия и за повишение на сигурността на придвижване в часовете с натоварен трафик през почивните дни прекосяването на тежкотоварни коли над 12 т краткотрайно ще се пренасочва по обходен маршрут по път I-8 София - Пловдив. В петък от 12:00 ч. до 20:00 ч. и в събота от 08:00 ч. до 14:00 ч. камионите, пътуващи в посока София, ще се отбиват при пътен възел „ Вакарел " - при 23-тия километър на Автомагистрала „ Тракия ", и ще се връщат на автомагистралата по пътната връзка с първокласния път София - Пловдив при 5-ия километър. В неделя ограничаването ще е от 08:00 ч. до 14:00 ч. и ще се употребява същото различно трасе.

При засилен трафик в сектора и по напътствие на „ Пътна полиция ", може да се вкарва реверсивно придвижване с две ленти в посока Пловдив и една към София от 14:00 ч. в петък до 14:00 ч. в събота и две ленти в посока София и една към Пловдив от 14:00 ч. до 20:00 ч. в неделя.

Основният ремонт на оборудването в посока Бургас приключи на 26 април и придвижването беше възобновено, с което се улесни пътуването за почивните дни за Великден и Гергьовден, напомнят от АПИ. Мостовото оборудване е с дължина 28,5 м и е в употреба от 1978 година Ремонтът на подлеза при 20-ия километър на „ Тракия " се прави от „ Автомагистрали ", а цената на контракта е 792 00 лева

От Агенция „ Пътна инфраструктура " се извиняват на водачите за породеното стеснение, само че ремонтните действия са нужни и наложителни, акцентират от там. Апелът към водачите е да пътуват деликатно, да следват прецизно поставената пътна сигнализация, да съблюдават отдалеченост и да не подхващат рискови изпреварвания, застрашаващи сигурността на останалите пътуващи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР