Здравните власти предупредиха са очакван интензивен грипен сезон и призоваха

...
Здравните власти предупредиха са очакван интензивен грипен сезон и призоваха
Коментари Харесай

Здравните власти: Очаква се интензивен грипен сезон, ваксинирайте се

Здравните управляващи предизвестиха са предстоящ натоварен грипен сезон и приканиха популацията да се имунизира.

" В Южното полукълбо се регистрира сериозен грипен сезон през техния есенен сезон, който стартира по-рано и може да се съпостави с грипния сезон през 2017-2018 година. Това накара всички специалисти по остри респираторни болести в Северното полукълбо да стартират да предизвестяват, че има възможност грипния сезон тази година да бъде малко по-сериозен. Колко по-сериозен ще бъде, не можем да кажем, само че от това, което видяхме в Южното полукълбо, значи, че той може да бъде един нормален грипен сезон с много висока активност на болесттите “, уточни ръководителят на Българското съдружие по новаторска медицина доктор Валери Цеков.

" Грипът е заболяване, което може да бъде избегнато, имаме средствата, с които можем да го създадем. Ако желаеме да изпреварим грипа, можем да посегнем към грипните ваксини, които към този момент са тук и са доставени в медицинските кабинети. Ако вземем ограничения в точния момент, можем да избегнем една грипна вълна “, прикани доктор Цеков.

Според доцент Ангел Кунчев колкото по-скоро се имунизираме, толкоз по-добре. Той изясни, че пикът на грипа се чака в през януари и февруари и по тази причина най-подходящото време за имунизация през октомври и ноември.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР