Здравни експерти от САЩ препоръчват да се използват предпазни маски

...
Здравни експерти от САЩ препоръчват да се използват предпазни маски
Коментари Харесай

Здравни експерти препоръчват маски от типа N95 и KN95

Здравни специалисти от Съединени американски щати предлагат да се употребяват защитни маски от вида N95 и KN95 за по-добра отбрана против мощно заразния вид Омикрон на новия ковид, съобщи Асошиейтед прес. Маските от вида N95 прилепват по-плътно към лицето от платнените и са направени от специфичен материал, който блокира 95% от нездравословните частици.

Влакната са поблизо едно до друго, а също по този начин имат електростатичен заряд, който притегля молекулите да се придържат към маската, а не да минават през нея. Видовете KN95 и KF94 оферират сходно равнище на отбрана. Центровете за надзор и профилактика на болесттите в Съединени американски щати неотдавна актуализираха насоките си, като предложиха да се носят защитни маски, употребявани от здравните служащи.
Какви маски да употребяваме за отбрана против ковид?
Множество данни демонстрират, че носенето на маска за лице оказва помощ да се предотврати разпространяването на ковид. И до през днешния ден, обаче, зд...
Прочети повече
Изрично се загатва, че е значимо да се избере защитно средство, което да пасва добре на лицето. Специалистите предизвестяват, че би трябвало да се подхожда с изключително внимание при покупкатана защитни маски, защото има доста подправени. На пазара в Съединени американски щати, да вземем за пример, към 60 % от предлаганите като KN95 не дават отговор на избраните стандарти за качество, означават от Центровете за надзор и профилактика на болесттите.

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР