Здравната система на Хонкконг е претоварена от големия скок в

...
Здравната система на Хонкконг е претоварена от големия скок в
Коментари Харесай

Болниците в Хонгконг претоварени от ръста на заразени с ковид-19

Здравната система на Хонкконг е претрупана от огромния скок в броя на случаите на инфектирани с ковид-19, осведомят от Би Би Си. Претъпканите лечебни заведения са довели до това, пациенти да бъдат лекувани отвън здравните заведения.

Правителството призна, че се затруднява да овладее петата вълна водена от Омикрон, само че изключи разновидността да наложи цялостен локдаун.

В сряда е регистриран връх на новозаразените - 4285 души.

Китайският президент Си Дзинпин прикани локалните водачи да вземат всички нужни ограничения за справяне със обстановката.

Коментара на китайския водач сигнал за стягане на контрола в специфичния административен район, само че без всеобщото тестване и локдауните в континенталната част на страната.

Повече от 10000 души, чакат да бъдат признати в болница. Експертите предизвестяват, че може да се доближи броя от 28000 инфектирани дневно. През последните 24 часа 9 души са изгубили борбата с вируса, осведомят от управляващите.

Градът с население 7,5 милиона е отчел 26000 случая на ковид от началото на пандемията. Смъртните случаи са малко над 200.

Сред жителите на Хонгконг се вижда безсилие. Продължително време те търпят строги ограничения като затваряне на клубове и публични здания, фитнеси, църкви, както и ограничавания за пътешестване.

Правителството не е съумяло и да убеди популацията за изгодата от имунизирането. С сложена ваксина са най-вече възрастни хора.

По думите на президента Си Дзинпин държавното управление на Хонгконг би трябвало да активизира всичките си сили и да употребява наличните запаси, с цел да овладее епидемията.

От държавното управление на Хонгконг, обявиха, че ще засилят тестването измежду популацията. Ще се построят още лечебни заведения и ще се усили вноса на лекарства от континенталната част на страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР