Здравната комисия в парламента ще разгледа предложението на БСП за

...
Здравната комисия в парламента ще разгледа предложението на БСП за
Коментари Харесай

Здравната комисия ще разгледа предложението за руската ваксина

Здравната комисия в Народното събрание ще прегледа предлагането на Българска социалистическа партия за съветската ваксина. Това разгласи пред Народоосвободителна въстаническа армия депутатът от Българска социалистическа партия и доктор по специалност проф. Георги Михайлов.

Вчера Българска социалистическа партия изиска от държавното управление да стартира договаряния с Русия за закупуването на имунизацията "Спутник ". В отговор ГЕРБ упрекна Българска социалистическа партия в непросветеност, лобизъм и бойкот. Политическите престрелки сред двете партии са всекидневие в Народното събрание, а тематиката за рецесията с Коронавирус и пандемията е съществена предизборна реторика.

„ И AstraZenenca, и Pfizer обясниха, че производството на имунизацията е комплициран развой. Това предложение беше напълно действително. Аз, като член на Здравната комисия, получих мейл, че в четвъртък здравната комисия се събира по този мотив. Предложението ни е действително и ще бъде прегледано в парламента”, разгласи проф. Михайлов.

Проф. Михайлов акцентира, че Сърбия, където имунизацията се прави с съветската ваксина, се намира на второ място по брой имунизирани на 100 души в Европа. За съпоставяне България е на предпоследно.

„ В изискванията на изключително законодателство всяка страна може да подписа контракт за доставка на ваксини с трета страна. Виждаме, че поради тежки индустриални условия доста от фирмите се отхвърлят от доставката на дадени дози. Когато става въпрос за здравето на хората, няма съперници, качествата на съветската ваксина са оценени от влиятелни издания”, изясни проф. Михайлов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР