Здравната инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД подписа споразумение с

...
Здравната инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД подписа споразумение с
Коментари Харесай

Подписаха споразумение с ЕИБ за предоставяне на безвъзмездна техническа помощ за Детската болница

„ Здравната капиталова компания за детска болница “ ЕАД подписа съглашение с Европейската капиталова банка по фаза 2, за даване на безплатна техническа помощ. Това оповестиха от здравното министерство.

Споразумението планува правене на три документа.

Първият от тях е Структура, обсег и потенциал на болничното заведение – обсег на специалностите, лечебни и хирургични структури, диагностични структури, дневен стационар, брой и тип клиники и други Докладът ще бъде съгласуван с авансово направената конструкция призната от Обществения съвет за построяването на Национална детска болница. Срокът за осъществяване на заданието е 2 месеца.

Вторият документ е така наречен Функционален отчет или техническото задание за планиране. Той включва съществени параметри – брой болнични кревати, обсег на Спешното приемно поделение, дневен стационар, операционни, диагностични кабинети, както и главните условия за всяка от структурите и разпределението им в постройката. Разработване на типови модели пространства – лабораторни, болнични стаи, операционна, диагностичен кабинет. Оформяне на общ модел на болничната инфраструктура, включително изисквания за електро, отопление и вентилация, ВИК и други Срокът за осъществяване е 7 месеца.  

Третият документ, който също е със период на осъществяване седем месеца, включва обсег на съоръжение и обзавеждане – установяване на типовете съоръжение – здравно и немедицинско, установяване на типовете здравно и немедицинско обзавеждане.

Работата по правене на документите ще протича по едно и също време, допълват от Министерство на здравеопазването.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР