Здравната инспекция в Пловдив започна проверка в немския завод Осрам,

...
Здравната инспекция в Пловдив започна проверка в немския завод Осрам,
Коментари Харесай

Работници от немски завод край Пловдив с диарии от питейната вода

Здравната ревизия в Пловдив стартира инспекция в немския цех " Осрам ", който е един от международните водачи в производството на осветителни съставни елементи, след сигнали на служащи, че са получили стомашни неразположения от питейната вода. Притесненията на хората са, че могат да се разболеят от хепатит, защото освен са пили от водата, само че и храната се приготвяла с нея. Съмненията на чиновници са, че във водата са попаднали фекалии.

" Прегледах няколко души от " Осрам ", които имаха разстройство и повръщане ", съобщи доктор Иван Станчев от V ДКЦ в Пловдив.

Шефът на РЗИ доктор Ваня Манчева заяви, че незабавно е бил изпратен екип на място. Първоначалното умозаключение на експертите е, че престояла вода от контейнер за пожарни потребности е попаднала в питейната поради повреда на кран. Повредата към този момент била отстранена. Взети са проби от централния тръбопровод, които ще бъдат подготвени до 72 часа.

" Можем да потвърдим, че вследствие на техническа нередовност във фабриката, която докара до бактериално замърсяване на прясна вода, някои от нашите чиновници имат признаци на диария ", съобщи изпълнителният шеф на " Осрам " Елис Георгиев. Той добави, че компанията надълбоко съжалява за случилото се.

" Фабриката бе затворена незабавно, откакто разбрахме за неразположението на забележителна част от чиновниците ни ", посочи Георгиев.

Предстои да се дезинфекцира цялата постройка от профилирана компания. Заводът ще възобнови активност, откакто сигурността на служащите е обезпечена. Всички заболели ще получат поддръжка от компанията, като ще бъдат извършени медицински прегледи. Ще бъдат приложени инженерни способи за обезопасяване на постройката, както и превантивни, с цел да не се повтаря замърсяване на водата. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР