При инцидента в четвъртък с колата на службата за охрана

...
При инцидента в четвъртък с колата на службата за охрана
Коментари Харесай

Прокуратурата наема и геодезисти за катастрофата с колата на НСО край Аксаково

При случая в четвъртък с колата на службата за защита и лек автомобил " Ауди ", почина 63-годишният водач на цивилния автомобил, а брачната половинка му пострада тежко. Нейното положение сега е устойчиво, само че тя към момента е в реанимацията на Многопрофилната болница за интензивно лекуване " Св. Анна " във Варна. Пътуващите четирима от колата на НСО са невредими. В понеделник стана ясно, че ще има още един оглед на двата автомобила от произшествието, случило се на входа на град Аксаково, който ще бъде осъществен от специалисти на Военната прокуратура, свързани с следствието.

Автомобилите от злополуката се намират на охранителен паркинг във Варненска област. Експерти ще ревизират дали бутоните в колата на НСО за светлинна сигнализация са били включени. Те ще уточнят и други елементи, свързани с автотехническата експертиза.

Резултатите от аутопсията на загиналия мъж са съвсем подготвени, чакат се кръвните проби, добавят от държавното обвиняване. Участъкът, на който се случи злополуката, не се характеризира като сектор с централизация на ПТП-та или като рисков, разгласи комисар Мария Ботева от Пътна полиция.

Направена е инспекция на историята на нарушаванията на двамата водачи - от момента на придобиването им на дееспособност до момента. По думите на Ботев провиненията и на двамата водачи са обратно в годините, по-скорошни, които имат, са такива, които не въздействат директно на сигурността на придвижването по пътищата от позиция на попадане в рискова обстановка и предизвикателство на ПТП.

По отношение на знака " Стоп ", за който имаше информация, че водачът не е видял, тя сподели, че първичният оглед сочи, че знакът е подложен на вярното място. Всички коли на НСО имат нужните документи, минават годишен механически обзор. Съответният автомобил също е минал, има подписана застраховка " Гражданска отговорност ". 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР