Здравко Димитров предлага емблематичното спортно съоръжение да стане дом на

...
Здравко Димитров предлага емблематичното спортно съоръжение да стане дом на
Коментари Харесай

По идея на кмета: Общината купува зала Строител, клубовете...

Здравко Димитров предлага емблематичното спортно оборудване да стане дом на волейболната " Марица " и баскетболния " Академик "   

 

Общината ще купи зала " Строител ", а клубовете, които ще я употребяват, ще влагат в оборудването. Това е концепцията на кмета Здравко Димитров за бъдещето на емблематичното спортно оборудване в " Кършияка ". В годините мястото беше изконна цитадела на баскетболната и волейболната " Марица ". В нея се организира и бенефисният мач на фантастичната Пенка Стоянова - една от двете наши баскетболистики, признати за почетен член на " Залата на славата " в Ноксвил, Тенеси. Залата помни не една и две борби във времето, когато двата клуба бяха огромни сили у нас и в Европа. 

Здравко Димитров предлага Общината до откупи зала " Строител " от собственика „ Метални структури ” АД за 5 милиона лв. без Данък добавена стойност (6 млн. с включен данък), а по-късно тя да стане дом на волейболната " Марица " и баскетболния " Академик ". Двата клуба, които в последните години поддържат славата на града като спортна столица на България, нямат непрекъснати зали. Волейболистките на " Марица " стопанисват залата на " Лаута ", което много нервира локомотивската общественост. Абонираните за купата в родния шампионат и постоянни участнички в Шампионската лига маричанки играят интернационалните си мачове в " Колодрума ". Баскетболният " Академик " пък употребява за мачовете си частната зала " СИЛА " против сериозен наем. 

Сградата на бул. „ Васил Левски ” 102 е с повърхност 1927 кв. м и е издигната върху общинския терен от 11 201 кв. м. В съседство се намират спортни площадки за волейбол, тенис и баскетбол. Според администрацията придобиването на залата дава отговор на Стратегията за развиването на спорта в Пловдив. От началото на мандата на Здравко Димитров Общината не стопира да влага в спортните уреди. В момента се построява стадион " Христо Ботев " на бул. " Източен " и се прави реорганизация на ст. " Локомотив " в парк " Лаута ". За завършването на двете уреди и построяването на плувен басейн с олимпийски размери, за какъвто локалните клубове мечтаят от години, администрацията ще изтегли заем в размер нса 45 млн. лева.  

Пред довеждане докрай е зала " Дунав " (на стойност 4,5 млн. лева.), в план е новият състезателен комплекса до Английската гимназия (6,3 млн. лева.). Още 6 милиона лв. (2 до края на годината и 4 идната) ще бъдат вложени за строителството на две спортни зали в регион " Западен ". Други 2 милиона са планувани за съвременен физкултурен салон на Руската гимназия. С европейски средства в предходните години бяха издигнати басейн, салон и спортни площадки в учебно заведение " Любен Каравелов ".

Очаква се вложенията в спортни уреди до края на мандата да надвишават 100 млн. лв., като в сметката не влизат частните инвестиции в разнообразни обекти.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР