Здравите зъби са изключително важни и за доброто ни здраве,

...
Здравите зъби са изключително важни и за доброто ни здраве,
Коментари Харесай

7 трика за по-здрави зъби

Здравите зъби са извънредно значими и за положителното ни здраве, написа каналът във vbox7. Ето 7 трика, с които да избегнете визитата при зъболекаря.

Слагайте мляко в кафето/чая

Оцветяването на емайла идва от химичните свойства на храните. Балансирайте pH на устата си, като ядете нещо неутрално и богато на калций след ястие на кисела храна. Сложете мляко в кафето или чая си, с цел да отслабите тяхната киселинност и по този метод ще намалите обезцветяването на зъбите.

Яжте ананас

Съдържанието на съединението бромелаин в ананаса ще отбрани емайла и ще отстрани петната от зъбите. Със своите противовъзпалителни свойства той ще понижи болката и подуването на венците.
 ананас iStock/Getty Images
Поддържайте положително слюноотделяне

Пийте колкото можете повече вода, с цел да насърчите производството на слюнка. Тя пази зъбите, като непрекъснато ги мие, почиства неприятните бактерии и укрепва емайла с калций и фосфор. Ако устата ви престане да отделя задоволително слюнка, зъбите изсъхват, рН на устата се трансформира и бактериите, разрушаващи емайла се развихрят.

Не натискайте прекомерно мощно с четката

Внимавайте с натиска с четката, тъй като можете да травмирате венците, а зъбите ви ще станат прекомерно чувствителни. Електрическата четка за зъби може да контролира натиска и силата.

Използвайте сламка

Важно е освен какво пиете, само че и по какъв начин го пиете. Големите глътки и задържането на течност в устата може да способства за оцветяване и ерозия на емайла, изключително при изразходване на сладки питиета. Използването на сламка ще защищити зъбите ви.

Мийте си зъбите преди лягане

Миенето  2 пъти дневно е значимо, само че при положение, че можете да го извършите единствено един път, то това е добре да бъде преди да заспите. Когато спите производството на слюнка се забавя, а натрупването на плака предизвиква проблеми. 
 миене зъби iStock/Getty Images
Не забравяйте конеца за зъби

Конецът е значима част от положителното здраве на венците ни. С него се почистват храната и плаката, които четката не е съумяла да отстрани. 40% от плаката е сред зъбите, по тази причина е значимо потреблението на конец.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР