Здравите млади хора вероятно няма да получат ваксина срещу COVID-19

...
Здравите млади хора вероятно няма да получат ваксина срещу COVID-19
Коментари Харесай

СЗО: Здравите млади хора вероятно няма да получат ваксина срещу COVID-19 преди 2022 г.

Здравите младежи евентуално няма да получат ваксина против COVID-19 преди 2022 година, защото чиновниците в региона на опазването на здравето ще се концентрират първо върху ваксинирането на възрастните хора и на уязвимите групи. Това обявиха висши чиновници на Световната здравна организация, представени от СИ Ен Би Си.

Главният академик на СЗО Сумая Сваминатан съобщи, че здравните служащи, чиновниците на първите линии и възрастните хора евентуално ще получат ваксина първи, въпреки че детайлите по разпространяването на лекарството към момента се създават от организацията. До момента към момента не съществува ваксина, която Съединени американски щати, Европейски Съюз и СЗО да смятат за безвредна и ефикасна.

„ Хората си мислят: На първи януари или на първи парил ще получа ваксина и всичко ще се върне към естественото. Нещата не стават по този начин “, разяснява тя.

По думите й сега повече от 10 ваксини против COVID-19 са в напреднал стадий на клинични тествания, като след приемането на утвърждение за разпространяване, Стратегическата консултативна група на специалистите по имунизация (SAGE) към СЗО ще показа насоки за това кои групи от популацията би трябвало да ги получат първи.

„ Повечето хора са съгласни, че би трябвало да се стартира със здравните служащи и чиновниците на първите линии, само че даже при тях би трябвало да се реши кои тъкмо групи са под максимален риск. След това се подреждат възрастните хора и тн. Ще има доста насоки за ваксинирането, само че аз считам, че на средностатистическия млад и здрав човек може да му се наложи да изчака до 2022 година за ваксина “, сподели Сваминатан.

Подобно на СЗО, Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) и Агенцията по храни и медикаменти на Съединени американски щати (FDA) се приготвят да дадат приоритет на общностите, които са под максимален риск. Сроковете в Съединени американски щати обаче ще са по-различни от тези на СЗО.

Вашингтон си подсигури стотици милиони дози евентуални ваксини от шест разнообразни компании. Здравните управляващи в страната обявиха, че може да разполагат с задоволително ваксини за всички американци до пролетта на 2021 година

От СЗО приканиха страните да не се презапасяват с ваксини като Съединени американски щати и Китай, като генералният шеф на организацията Тедрос Гебрейесус дефинира това държание като „ имунизационен шовинизъм “
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР