Здравейте, Цвети и Hera.bg, Отново съм аз, вашата читателка Ивелина

...
Здравейте, Цвети и Hera.bg, Отново съм аз, вашата читателка Ивелина
Коментари Харесай

Постни мъфини с локум

Здравейте, Цвети и Hera.bg,
Отново съм аз, вашата читателка Ивелина Петрова, от град Варна. Сега Ви пиша от името на моята половинка, който ме окуражи да вземам участие в състезанието, когато описах за вас. Сам изиска да изпрати своите обичани постни мъфинки, ентусиазира се и...факт. Само ходатайствам при изпращането.
Аз също върша тази рецепта, само че като кекс във форма, и мога да споделя, че при печенето на кекс, времето е по-дълго, и става по-тъмен, а тук при мъфините е много по-кратко, може би поради дребната им форма, и се изпичат по-бързо, а и става по-ефектно.
Те мъжете май са по-практични и изобретателни.... от време на време....

Рецептата на Христо Иванов от Варна, за
ПОСТНИ МЪФИНИ

2 ч.ч. брашно
1 и ½ ч.ч. захар
2 ч.л. сода бикарбонат
2 пакета локум – Цветен
2 ванилии
3 с.л. оцет
½ ч.ч. олио
1 ч.ч. топла вода

Приготвяне: локумът се нарязва на кубчета. В купа се смесват добре брашното, захарта и ванилията. Накрая се прибавя содата. След като сухите съставки се смесят добре, се прибавят поредно топлата вода и олиото. Накрая се поставят оцетът и локумът. Сместа почва да става на балончета и към този момент е подготвена.

Фурната се загрява авансово на 200 градуса с вентилатор. Във форма за мъфини се слагат формички и в тях се изсипва от сместа / към 90 % от формичката се запълва със смес/. В взаимозависимост от това, какви формички ползвате / дали хартиени или силиконови/, може да ги намажете авансово с олио. Пекат се за към 15-18 минути. След като изстинат, се поръсват с пудра захар или каквото желаете.

По предпочитание, който обича, може да добави в сместа и една 1 ч.ч. наситнени орехови ядки/ или различен вид/

Благодаря, че отделихте внимание на моята рецепта! Надявам се, от фотосите да Ви харесат, и да ги пробвате – изключително когато се пости, а ви се яде нещо сладичко!

Поздрави: Христо Иванов

Благодарим на всички участници, които участваха. На 26 декември 2013 година състезанието завърши.

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР