Здравейте, скъпи Човеци! Искам да споделя с вас нещо, което много

...
Здравейте, скъпи Човеци!
Искам да споделя с вас нещо, което много
Коментари Харесай

Да опазим Пчелите! Най-важният биологичен вид на планета!

Здравейте, скъпи Човеци!

Искам да споделя с вас нещо, което доста ме раздруса. Мъжът ми е пчелар. Бях с него на пчелина, в този момент е време за диагностика и „ стопляне ” на пчелните фамилии. С доста болежка отваряше кошер след кошер.

Преди 3 месеца бяха цялостни с по десетки хиляди жужащи /невероятна музика за душата../ и в положително здраве пчелички.

Добре обгрижени и зазимени с всичко належащо да презимуват. За страдание, оживели са към 20 % от фамилиите все още, а сме още в зима и не се знае до след месец какво ще последва. И до момента в който потресена се чудех какво се е случило с тях, в 12 часа на обяд и температури към 18-20 градуса, в равнищата с пшеница на към 200 метра по въздух от пчелина се появи трактор с 5-6 метрова пръскачка.

За половин час мина през равнищата пръскайки няколко пъти … и си отпътува /предполагам удовлетворен от свършената „ негова ” работа и с чиста съвест/. Хей, благи хора, знаете ли, всички живи пчели по това време са на открито, търсят цъфнали цветенца и билки, и носят прашец в кошера с цел да хранят пилото, поколението нови пчели, което ще се излюпи и ще усилва пчелното семейство в градация до началото на лятото. Така е, в случай че не бъдат поляти с отровните препарати.

Всички, попаднали под отровния дъжд на пръскалата, умират. Тези благородни,трудолюбиви, чисти, създаващи една от лечебните суперхрани на земята живи същества умират от безхаберието на нас, хората. Защото това напръскване е редно да се прави заран и привечер, когато пчелите към този момент не са на открито!!!

Тази година при нас в равнината не е имало мраз и сняг, и при температури над 8 градуса пчелите излизат на открито съвсем всеки ден в топлия часови пояс. Това, на което станах очевидец в действителност се случва методично през цялата година.

Къде сме, и кои сме ние?! Какво ще оставим на децата си? Колко ще живее човешкия жанр след пчелите?! А каква храна ражда земята ни, заливана поголовно с химически препарати?! Засега към момента има чисти местенца, от които да получим нужното за клетките ни посредством дохранване. Бог ни е дал толкоз доста, обилие на храна и запаси на тялото ни да се оправя дълго време. Но не са безкрайни!

Ще се освестим ли, благи Човеци?!

Телефон за връзка: 0882 00 3263

Разгледайте продуктите:

Направете си абонамент за здраве:

 за хората, които желаят да са здрави, да имат сила, да наподобяват и да се усещат добре, да трансформират мирогледа и отношението си към света,  спомагателни приходи, повече свободно време, да пътуват, да получават самопризнание за триумфите си. За хората, които обичат да оказват помощ и това им носи наслада,  харесват бизнес от у дома, доброжелателна партньорска среда и взаимопомощ!

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР