Здравето на зъбите е много важно за здравето на цялото

...
Здравето на зъбите е много важно за здравето на цялото
Коментари Харесай

Ето какво трябва да знаете за здравето на зъбите

Здравето на зъбите е доста значимо за здравето на цялото тяло. Лечението и протезирането на устната празнина ще коства доста. Ето за какво мнозина са загрижени за въпроса за висококачествената стоматологична помощ.

Тези 10 въпроса се задават най-често на зъболекарите:

1. Трябва ли да се поправя неправилното затваряне в детството?

Наистина е по-лесно да се оправим с някои типове неправилна захапка по време на етапа на напредък. Ако има патологични промени, е извънредно мъчно да се трансформират в зрелост, нужна е хирургическа намеса, която е доста скъпа.

2. Защо лекуването е толкоз скъпо?

За страдание разноските за стоматологично лекуване са обилни. Заплатата на целия личен състав, консумативи, съоръжение, пространства, данъчна част - всичко това е включено в цената на услугата.

3. Полезна ли е ксилитовата смола?

Много непретенциозен, съвсем неосезаем. Ксилитолът няма съвсем никакъв резултат върху развиването на кариес, резултатът му е доста слаб.

4. Опасни ли са фасетите?

Не, технологията се смята за безобидна, тя е сходна на коронките и други сходни разновидности. Ако обаче фасетите са съвременни и разваляте здрави зъби, това е огромна заплаха.

5. Коя четка би трябвало да изберете?

Оптимално е да я изберете по рекомендация на ортодонт, в случай че няма такива, най-хубава е междинната неотстъпчивост. Меката е подобаващ за тези, които имат проблеми с венците, твърдите са за зъбен камък.

6. Имате ли потребност от конец?
 Грешките, които позволяваме, когато си мием зъбите! Грешките, които позволяваме, когато си мием зъбите!
Мием зъбите си на първо място, с цел да се борим с кариеси. Но се оказва, че има доста неточности, които позволяваме по време на този сутрешно-веч...

Необходимо е, в случай че знаете по какъв начин да го употребявате, в противоположен случай ще нараните венците си. Ако изпитвате и минимален дискомфорт, вършиме нещо неправилно.

7. По-добри ли са електрическите четки?

Това е чудесно приспособление, което постоянно се предлага от зъболекари, с негова помощ можете да поддържате устната хигиена без проблеми. Има звукови, ултразвукови и трептящи модели. Първата и последната категория са най-често срещаните.

8. Избелване на зъби - потребна процедура?

Ако е предложено от експерт по време на прегледа и няма противопоказания, тогава ще бъде потребно. Не би трябвало да вършиме избелването сами или единствено поради модата. Химикалите са много нападателни, окислителите могат да навредят на меките тъкани.
 Най-доброто средство против кариес: Как вярно да се грижите за устната си празнина Най-доброто средство против кариес: Как вярно да се грижите за устната си празнина
Зъболекарите афишират ​​бактерията Streptococcus mutans, която мигрира в устната празнина от стомаха, за провинен за нашите зъбни проблем...

9. Липсва един зъб, какво да сложа - имплант или мост?

Имплантът е най-хубавият вид в съвсем всички случаи. В края на краищата костта, в която е конфигуриран имплантът, може да бъде възобновена по конструкция. Но шлифованият зъб, който е квалифициран за мостовидна протеза, няма да бъде възобновен. Съответно здравият зъб съзнателно се утежнява и скоро стартира да умира под коронката.

10. Иригаторът потребно нещо ли е или маркетингов трик?

Експертите считат тази джаджа за доста потребна, тя оказва помощ за независимо премахване на плаката, храната от устната празнина, даже в случай че е залепена сред зъбите. Но не мислете, че иригаторът е съответен сурогат на паста и четка. Тези две устройства не са взаимозаменяеми. Иригаторът се предлага да се ползва преди чисто разчистване. Тогава пастата след разчистване ще има време да окаже благотворното си влияние върху емайла.

Не би трябвало да спестявате от здраве на зъбите, защото лекуването и протезирането им са доста по-скъпи от всевъзможни грижи и профилактични прегледи.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР