Здравето на стомашно-чревния тракт и в частност на червата е

...
Здравето на стомашно-чревния тракт и в частност на червата е
Коментари Харесай

Гроздето и ползите за здравето

Здравето на стомашно-чревния тракт и в частност на червата е директно обвързвано с общото ни богатство. Само едно от доказателствата е директната връзка, която съществува сред червата и мозъка. Освен това, редица болести стартират точно от тях. Затова и вярната грижа е от значително значение.
 Гроздето, съсирването на кръвта и по кое време би трябвало да ограничим плода поради витамин К
Един непряк резултат от гроздето

Кога би трябвало да ограничим потреблението му

Качествен сън, понижаване на напрежението, повече спорт и вярно хранене са главните правила, които би трябвало да съблюдаваме за здравето си като цяло и за естествена чревна флора в частност. А има и един плод, който може да способства доста за положението на стомашно-чревния трак.

Според разнообразни проучвания, гроздето има редица изгоди за здравето на червата , които по никакъв начин не са за подценяване. То има позитивен резултат върху чревния микробиом, както и върху равнищата на холестерола и жлъчните киселини.
 Снимка 553952

Основното преимущество на този плод са огромното количество фибри, както и фитохимикалите катехини в състава му . Известно е, че те се оправят сполучливо с възпаленията в организма. Освен това подкрепят положителните бактерии, водят до по-голямо многообразие на чревни бактерии и по този метод възстановяват чревната флора.

Проведено проучване потвърждава и че постоянната консумация на грозде дейно понижава равнищата на " неприятния " холестерол. А подобренията в чревния микробиом водят и до понижаване на риска от развиване на диабет вид 2 и сърдечно-съдови болести, предава.
 Тиквичките, синдром на раздразнените вътрешности и неприятните последствия от потреблението им в недопечен тип
Един непряк резултат от потреблението на тиквички

Всичко зависи от метода, по който ги консумираме

Гроздето противодейства и на затлъстяването, като в това време се оправя дейно и с досадните стомашните неразположения като отичане и газове, които също се предизвикват от дисбаланс в чревна флора. А когато тя е в положително положение, това води и до укрепване на имунната система и по-добра отбрана от вируси и настинки.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР