Здравето на бенгалските котки е доста силно, така че много

...
Здравето на бенгалските котки е доста силно, така че много
Коментари Харесай

Заболявания при бенгалската котка

Здравето на бенгалските котки е много мощно, тъй че доста от тези домашни любимци посещават ветеринарната клиника единствено за наложителни имунизации.

Селекционери на породата съумяха да спасят бенгалците от доста наследствени болести, само че има редица патологии, които са присъщи за тази порода. Котката не може да осведоми човек за утежняване на положението си, тъй че е значимо да се научите по какъв начин независимо да определяте признаците на болесттите. Това ще помогне да се стартира навреме лекуване, като се избегнат нежелани последици.

От какво боледуват бенгалските котки

Бенгалската котка не е тип с натурален генезис. Съвременната порода е получена посредством размножаване, само че бенгалците са запазили мощните гени на своите диви предшественици, тъй че рядко се разболяват. Въпреки това някои типове болести са присъщи за тях.

Типични болести на бенгалските котки

Заболявания на стомашно-чревния тракт

Бенгалците имат доста сензитивен корем, тъй че животните постоянно страдат от хранително отравяне и възпалителни процеси, които се появяват в червата. Първоначалните признаци на патологията се дефинират вкъщи: домашният любим губи апетита си, става латентен и температурата се покачва. Освен това има болежка в корема, която се демонстрира даже при лек напън. След като открие изброените признаци, котката би трябвало неотложно да бъде прегледана от ветеринарния доктор. В някои случаи възпалението на червата не е независимо заболяване, а непряк резултат от разрастваща се зараза. Следователно режимът на лекуване се предписва единствено след диагностициране.

 Бенгалската котка

Хипертрофична кардиомиопатия

Това е сърдечно-съдово заболяване, което е вродено или добито. Заболяването е много подло и при липса на навременно лекуване води до гибел. Основните признаци са зной, меланхолия, сърдечен звук, синкав цвят на лигавиците. След като открие някой от изброените признаци, котката би трябвало неотложно да бъде заведена на ветеринарния доктор.

Плосък гръден панер

Този синдром се среща единствено при котенца и нормално води до гибел в границите на няколко седмици. Патологията е вродена по природа и се демонстрира посредством плосък гръден панер и ребра, " потопени " в тялото. Такава конструкция на тялото не разрешава на сърцето и белите дробове да се развиват обикновено, което е повода за гибелта. Ето за какво, когато избирате бенгалско коте, би трябвало да обърнете внимание на тази точка.

Синдром на сухия нос

Това заболяване визира бенгалски котенца на възраст под една година или млади едногодишни котки. Симптомите на проявата на " изсъхнал нос " са пукнатини и корички на върха на носа на животното. Тези рани могат последователно да се трансфорат в язви. За да предотвратите такова заболяване, би трябвало деликатно да се грижите за вашия домакински любим. При първите признаци на синдрома бенгалската котка би трябвало да бъде заведена на ветеринарен доктор, който ще сформира проект за лекуване според от степента на увреждане на носната област.

Алергия при бенгалска котка

Тази порода не провокира алергии у притежателите. Но си коства да запомните, че бенгалците имат нетърпимост към избран комплекс от медикаменти от тялото, алергия към упойка по време на интервенция. Ако медицинските процедури не бъдат подхванати в точния момент, алергиите могат да причинят сърдечен арест и гибел на котката.

Трябва да се означи, че заболяванията на бенгалските котки не могат да се лекуват независимо, като се употребяват препоръките на другари и " тествани " източници в Интернет, заради честата нетърпимост към медикаменти на породата, изключително анестетици. Следователно режимът на лекуване и описът с медикаменти се избират единствено от ветеринарен доктор, постоянно на самостоятелна основа.

Вижте още:

- Отглеждане на бенгалска котка;

- Хранене на бенгалска котка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР